NavMenu

Tamo gdje odmor počinje - Turistički kompleks "Mlinska rijeka" kod Banja Luke i novogradske "Unske terase" spremni za novu sezonu

Izvor: eKapija Utorak, 08.04.2014. 16:28
Komentari
Podeli

Bliže se prvomajski praznici, koji se ove godine spajaju sa vikendom, te su mnogi požurili da isplaniraju četiri dana kvalitetnog odmora. Neko možda i više. Bilo kako bilo, širom BiH ponuda je mnogo. S obzirom na to da dobrog sadržaja u prirodi ne manjka u našoj zemlji, odluka će vjerovatno biti da se ode na ona mjesta koja su vam najbliža.

Tako, na sjeveru RS vlasnici "Mlinske rijeke" i "Unskih terasa" spremno dočekuju zaljubljenike u prirodu.

U kompleksu, kroz koji protiče Mlinska rijeka, a čija je površina 22.850 m2, sve je podređeno dobroj zabavi i mirnom odmoru. Dragiša Vrhovac, vlasnik, kaže za portal "eKapija.com" da ulažu u infrastrukturu kako bi omogućili da sve besprekorno funkcioniše, a sve u skladu sa najzahtjevnijim ekološkim standardima.

- Mi trenutno nudimo samo dnevni boravak, ali nam je u planu da izgradimo bungalove i neki mali motel - kaže Vrhovac.

Tradicionalno, u "Mlinsku rijeku" dolaze organizovane grupe iz državnih preduzeća, koji ovdje nalaze idealno mjesto za "tim bildinge". Na raspolaganju su im sportski tereni za basket i odbojku na pjesku, stolovi za stoni tenis, bazeni, kilometri staza za pješačenje i trčanje. Takođe, imaju i registrovan kamp, sa dvije zvijezdice.

Nakon jedne posjete, obično se opet ovdje vraćaju. Reklama "od usta do usta", kaže Vrhovac, njihov je najbolji saveznik.

A ista reklama na ruku ide i vlasnicima "Unskih terasa", smještenim u opštini Novi Grad. Riječ je o kućama za odmor u vlasništvu porodice Umićević. I jedni i drugi kandidovali su projekte na konkurs Ministarstva trgovine i turizma RS prošle godine, te očekuju novac koji će uložiti u poboljšanje ponude.

Vlasnica "Unskih terasa" Jasna Umićević za naš portal kaže da su planirali izgradnju tri apartmana, kamene trpezarije i garaže. Sezona im je u proljeće i ljeto, ali voljeli bi da traje tokom cijele godine. U porodični ugostiteljski biznis uključeni su i dvojica sinova.

Kuće za odmor "Unske terase"Kuće za odmor "Unske terase"

- Najčešće nam dolaze turisti iz okruženja, Federacije, Srbije, a vrlo česti su i Holanđani, koji posebno vole boravak u prirodi - navodi Umićević.

Kaže da Holanđani imaju interes da ovde urede biciklističke staze i još više ožive rafting, a Umićevići će im, kako kažu, biti na usluzi. Za sve one koji se ovog proljeća i ljeta upute ka njima, "Unske terase" nude 11 ležajeva.

Finansiranje turističkih projekata

Osim gore pomenutih, na konkurs Ministarstva turizma RS konkurisao je veliki broj institicija, organizacija, privatnih firmi... Tako, će Trebinje dobiti novac za panoramski dvogled, Drinić za dječiji eko park, a Bijeljina i Derventa za postavljanje turističke signalizacije.

Turistička organizacija Modriča planira uređenje sportsko-rekreativnog centra Riječani, Planinarsko društvo "Ljubijski rudar" uložoće novac u ski stazu "Kozara 2", ROTOR - Organizacija za razvoj turizma regije Doboj sprema se za uređenje etno kuće u Kraljevskom selu Kotromanićevo.

Spisak svih učesnika konkursa možete pogledati ovdje.

T.B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.