Izvor: eKapija | Srijeda, 02.04.2014.| 08:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sajmovi turizma, gastronomije i vina u Novom Sadu od 10. do 14. aprila

Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu ove godine će po prvi put biti održan u proljećnom terminu (10-14. aprila), sa idejom da se prije početka ljetnje sezone ponude prvi programi.

Biće promovisani vikend aranžmani, uskršnja putovanja, ekskluzivne destinacije i još mnogo toga. Turističke agencije odobravaće popuste, a pojedini izlagači pripremaju i poklon-igre za posjetioce. Na sajmu će se predstaviti turističke organizacije Srbije i Vojvodine, turistički gradovi Crne Gore, Turistička organizacija Bosne i Hercegovine, izlagači iz Slovenije, Udruženje banja Srbije, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA sa svojim članicama, Regija Zapadna Srbija, Turistička organizacija Novog Sada, organizatori manifestacija iz cijele Srbije...

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova organizuje program "Bogatstvo različitosti" a održavaju se i poslovni susreti "Workshop Turističke prizme".

Kako je objavljeno na sajtu Novosadskog sajma, učešće je ove godine potvrdilo i osam privrednih komora. Posjetiocima će se predstaviti privredne komore Srbije, Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Sombora, Zrenjanina i Užica.

U istom terminu sa Sajmom turizma, ove godine se prvi put organizuje i Sajam gastronomije, koji će okupiti hotelijersko-ugostiteljsku privredu i prezentovati dostignuća u kulinarstvu i proizvodnji hrane, kao specifičnom segmentu turističke ponude ovog dijela Evrope. I ovaj sajam prate stručni skupovi posvećeni temama u oblasti proizvodnje i pripreme hrane, ali i takmičenja profesionalaca (kuvara, pekara, poslastičara i ugostiteljskih škola) i amatera.

Na Sajmu vina, piva, rakije, biće priređene izložba i degustacija, a proizvođači će imati prilike da ostvare neposredni kontakt sa hotelijerima, ugostiteljima i predstavnicima trgovinskih kuća.

Više informacija možete pogledati na sajtu Novosadskog sajma.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.