NavMenu

"Delhaize" odlazi iz BiH - Kupac 39 prodavnica "Tropic group"

Izvor: B92 Utorak, 01.04.2014. 14:47
Komentari
Podeli

(Foto: Maxi.ba)

Belgijski trgovinski lanac "Delhaize" potpisao je sa "Tropic group" sporazum o prodaji 39 svojih prodavnica u Bosni i Hercegovini.

"Tropic group" je kompanija čiji je osnivač ugledni trgovac Bojan Risović, saopštio je "Delhaize", a prenosi agencija Rojters. Očekuje se da će transakcija biti završena u trećem kvartalu, nakon odobrenja regulatornih tijela i prilagođavanja obrtnog kapitala.

"Delhaize" je krajem prošle godine u regionu Jugoistočne Evrope, poslovao u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj. Prošlog mjeseca postignutje dogovor o prodaji "Delhaize"-ove mreže u Bugarskoj lokalnoj kompaniji AP Mart.

Belgijski trgovinski lanac je prošle godine prodao svoje radnje u Crnoj Gori i Albaniji.

Krajem prošle godine kompanija je objavila da je zabilježila neočekivane gubitke. Kako je navedeno tada, neuspjeh na tržištu Srbije i Bugarske je "težak" čak 195 mil EUR, od čega je najveći dio, čak 191 mil EUR, bio manjak na srpskom tržištu.

"Delhaize" je početkom 2011. godine kupio trgovinski lanac "Delta Maxi" za 932,5 mil EUR.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.