Izvor: eKapija | Utorak, 01.04.2014.| 11:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sparkasse banka donirala ženama žrtvama nasilja 20.000 KM za osnivanje vlastitog biznisa

Sparkasse banka donirala je ženama žrtvama nasilja 20.000 KM za osnivanje vlastitog biznisa, saopćeno je iz te banke, javlja Radio "Sarajevo".

Sparkasse bank je podržala projekat "Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj nezavisnosti" kojeg provodi Udruženje Infohouse i Fondacija Cure, a u cilju ekonomskog osnaživanja žena žrtava nasilja na području Zenice i Sarajeva.

Cilj projekta je bio da se nezaposlenim ženama koje su preživjele nasilje pomogne u ekonomskoj nezavisnosti kroz dodjelu grantova za pokretanja vlastitih malih biznisa.

Osim novčane pomoći, žene su prošle edukaciju iz oblasti menadžmenta i marketinga koju su za njih organizovali uposlenici Sparkasse banka.

Cilj edukacije je bio sticanje osnovnih znanja neophodnih za pokretanje i upravljanje vlastitim biznisom. Ukupno 22 žene koje su prošle edukaciju su imale priliku da svoj biznis predstave na mini sajmu posebno organizovanom za njih, te o tome upoznaju određeni broj privrednika koji su došli na sajam sa svojim proizvodima i uslugama.

Ženama se na sajmu u ime Sparkasse banka obratio i izvršni direktor Amir Softić, obećavši im kontinuiranu podršku na polju edukacije, s ciljem da učesnice ovog projekta svoje biznise vode što uspješnije.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.