Izvor: eKapija | Subota, 29.03.2014.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prva u BiH - Pokrenuta web platforma grupnog finansiranja "Katapult.ba"

(Foto: Ivana Vuksa)
Web platforma "Katapult.ba", koja se bazira na principu grupnog finansiranja, prva je te vrste, pokrenuta u BiH, navodi poslovni portal "Capital"

Prezentaciju platforme u četvrtak (27. marta 2014. godine) u Sarajevu otvorili su direktor Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), Pel Person i direktor firme "Ist" koja provodi projekat i vlasnik je platforme Igor Kapetanović.

Kapetanović je istakao da je platforma "Katapult.ba" namijenjena ljudima sa idejom, inovatorima, kreativnim ljudima i preduzetnicima koji ovim putem imaju mogućnost da se obrate potencijalnim investitorima i predstave svoj projekat ili biznis ideju.

- Ovo je i prilika investitorima iz BiH, regiona i dijaspore da iz bilo kojeg dijela svijeta diskutuju, komentarišu i prate ideje naših preduzetnika i da se odluče za veća ili manja ulaganja. "Katapult" je jednostavno "online" komuna za one koji imaju ideje i žele ih provesti u djelo, te za one koji u tome žele da im pomognu i spremni su da podijele rizik i nagradu - rekao je Kapetanović.

Nudeći mogućnost za realizaciju različitih poslovnih ideja i društvenih inicijativa, cilj platforme jeste i da postane mjesto susreta mladih entuzijasta, iskusnih i manje iskusnih preduzetnika, investicionih partnera i društveno odgovornih građana, saopšteno je iz firme "Ist".

"Katapult.ba" je projekat koji podržavaju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju putem "USAID-Sida FIRMA projekta".Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.