NavMenu

Omar Krivošija novi direktor "Microsofta" u BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 26.03.2014. 14:48
Komentari
Podeli
Omar KrivošijaOmar Krivošija
Omar Krivošija imenovan je za novog direktora "Microsoft" ureda u Bosni i Hercegovini. Omar dolazi na poziciju direktora nakon što je više od četiri godine bio zadužen za odnose sa ključnim klijentima i velikim korisnicima "Microsofta" u BiH, uključujući sektore javne uprave i obrazovanja, odnosno vodeće privatne kompanije, prenosi "Klix".

Obrazovanje je stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dok je paralelno gradio svoju poslovnu karijeru u nekoliko IT kompanija. Nakon trogodišnjeg radnog iskustva na poziciji komercijalnog direktora u "Kim Tec", prelazi u "Microsoft BiH". Njegova zaduženja u "Microsoftu BiH" su još obuhvatala razvoj i implementaciju poslovnih planova, definisanje strategija za korisnike i partnere, te rukovođenje odnosa između "Microsofta" i velikih korisnika.

Povodom preuzimanja nove pozicije, direktora "Microsofta BiH", Omar Krivošija je izjavio sljedeće:

- U vođenje ove kompanije krećem s velikom motivacijom i energijom kojom želim osigurati uspješno poslovanje i svjestan sam odgovornosti koju preuzimam. Moj prvenstveni zadatak, ali i svih zaposlenih, je da odgovorimo na potrebe naših korisnika i na sve trendove koji nas okružuju i očekuju. Naš zadatak je da nastavimo sa kontinuiranom promocijom upotrebe informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata bosanskohercegovačkog društva kao što su obrazovanje i javna uprava, te povećanje IT vještina svih stanovnika BiH. To možemo postići kontinuiranom saradnjom sa našim partnerima, korisnicima i ICT stručnjacima - kazao je i dodao da očekuje uzbudljivu 2014. godinu uz promjenu strategije Microsofta i fokusiranjem na korisničke uređaje i usluge.

Objedinjena strategija korisničkog i partnerskog iskustva u "Microsoftu" obuhvata čitav niz alata za povećanje osobne, timske i institucionalne produktivnosti i konkurentnosti, a sve u svrhu omogućavanja sveobuhvatnog doživljaja proizvoda i usluga uz pomoć kojeg se želi zauzeti sami vrh tehnološke industrije prema pokazateljima zadovoljstva korisnika.

- Imenovanje Omara Krivošije na poziciju direktora "Microsofta BiH" je logičan izbor pošto je Omar i do sada bio zadužen za uspješnu suradnju s korisnicima, partnerima i distributerima u BiH. Uvjeren sam da će Omar preuzimanjem ove pozicije, zajedno sa cijelim "Microsoft BiH" timom, ostvariti svoj puni potencijal i također, nastaviti s direktnim pozitivnim doprinosom razvoju BiH gospodarstva i ukupnog BiH društva - izjavio je Ivan Vidaković, direktor "Microsofta" u Hrvatskoj.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.