NavMenu

Bijeljina od turizma zaradila oko 16 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 25.03.2014. 16:03
Komentari
Podeli
(Etno selo "Stanišići") Bijeljina je od turizma lani zaradila oko 16 mil KM, navodi se u godišnjem izvještaju Turističke organizacije grada, a prenosi portal "Capital".

Prihod je u ovoj oblasti za 3 mil KM veći nego u 2012. godini.

Grad je tokom 2013. godine posjetilo oko 22.000 turista koji su ostvarili 44.000 noćenja.

Prema podacima Turističke organizacije Bijeljina, najviše turista i prošle godine boravilo je u Hotelu "Pirg" u Etno selu "Stanišići", koji bilježi posjetu više od osam hiljada gostiju sa 13.400 noćenja.

Prihod od boravišne takse u 2013. godini je 56.300 KM, što je povećanje u odnosu na godinu ranije kada je naplaćeno oko 54.000 boravišnih taksi u Bijeljini.


Boravišna taksa naplaćuje se dvije KM dnevno, u budžetu grada ostaje 80% prihoda, a 20% novca od boravišne takse pripada Turističkoj organizaciji Republike Srpske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.