NavMenu

OBI odlazi iz Hrvatske

Izvor: seebiz.eu Ponedjeljak, 24.03.2014. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: obi.com)
Još jedan trgovački lanac napušta Hrvatsku. Nakon što je to prošle godine učinio francuski lanac "Bricostore", ove godine će to izvjesno uraditi i njemački OBI, kao i austrijski "Baumax".

Iako su postojali veliki planovi OBI-ja za ekspanziju u Hrvatskoj, taj njemački lanac spao je samo na trgovinu u Slavonskom Brodu. Naime, prije nekoliko mjeseci zatvoreni su OBI centri u Sisku i Varaždinu. OBI je na hrvatskom tržištu prisutan od 2007. i zapošljava 186 radnika.

Na njemačkom tržištu i u ostalim evropskim zemljama. OBI je među vodećim prodajnim centrima za gradnju i dom i ima više od 580 prodajnih centara širom svijeta.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.