Izvor: communis | Ponedjeljak, 22.01.2007.| 13:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novo odjeljenje HP Softvera spaja poslovno izvještavanje i informacioni menadžment

HP je oformio odjeljenje Optimizacije Poslovnih Informacija (Business Information Optimization), kao dio HP Software organizacije, kako bi pomogao kompanijama da prave bolje odluke i kako bi upravljali svojim informacijama koje su ključne za biznis, kroz cijeli svoj životni ciklus.

Novi odjel će biti sastavljen iz dvije grupe – poslovno izvještavanje i informacioni menadžment – i uključivat će softver širom kompanije.

Grupa poslovnog izvještavanja će nadzirati HP Neoview, data skladište klase velike firme, koje je zasnovano na tehnologijama koje su industrijski standard. Ova grupa će biti podržana sa HP-ovom nedavnom akvizicijom Knightsbridge Solutions Holdings Corp., kompletiranom 7. januara 2007., koja je unaprijedila HP-ove mogućnosti da isporuče usluge poslovnog izvještavanja i skladištenja podataka. Softver za poslovno izvještavanje, uključujući skladištenje podataka, omogućava kompanijama da prave odluke sa više informacija kako bi vodili rast.

HP je regrutovao Ben C. Barnesa, veterana industrije sa 15 godina direktnog iskustva u poslovnom izvještavanju, kao potpredsjednika i generalnog direktora grupe poslovnog izvještavanja.

Barnes je prethodno radio kao glavni izvršni direktor u firmi ActivIdentity, globalnog provajdera rješenja snažne autentikacija i pouzdanog digitalnog identiteta, kao i Intraspect Softwarea, provajdera softverskih rješenja, za velike firme, interne i eksterne saradnje i menadžmenta sadržajima. Bio je također generalni direktor IBM-ovog Odjela Globalnog Poslovnog Izvještavanja. Prije IBM-a, Barnes je bio generalni direktor marketinga u Teradati.

Grupa informacionog menadžmenta unutar odjela Optimizacije Poslovnih Informacija će da isporučuju rješenja koja arhiviraju i upravljaju korporacijskim podacima klijenata. Ova rješenja mogu ubrzati arhiviranje i pronalaženje podataka, povećati produktivnost radnika i pojednostaviti zaštitu ključnih podataka za klijente. HP planira da imenuje lidera za grupu informacionog menadžmenta u narednim sedmicama.

"Ovaj novoformirani odjel u našoj HP Software organizaciji je još jedan važan korak u našoj predanosti da učinimo HP kao pouzdan savjetnik CIO-ima", rekao je Thomas E. Hogan, viši potpredsjednik, Software, HP. "Pojačavamo naše snage u optimizaciji poslovnih ishoda koji su vezani za aplikacije i tehnologije, kako bi sada uključili podjednako bitnu potrebu za optimizacijom vrijednosti same informacije. Ovaj paket rješenja će pomoći poslovnim korisnicima da maksimiziraju vrijednost i uticaj njihovih IT investicija koje se protežu od sistema prema aplikacijama, prema mrežama i informacijama".

Više informacija o HP-u je dostupno na www.hp.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.