NavMenu

Arapi na Balkanu - Beograd na vodi, a u Podgorici "Milenijum siti"

Izvor: Vijesti Subota, 22.03.2014. 08:42
Komentari
Podeli

Izgradnja "Milenijum siti centra", zatvorenog olimpijskog bazena, istočne tribine Gradskog stadiona i fabrike vode samo su neki od poslova koji bi mogli da budu realizovani kroz javno-privatno parterstvo Podgorice i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Nakon sastanka sa članovima privredne delegacije UAE, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša saopštio je da su goste upoznali sa potencijalima glavnog grada Crne Gore i da će tokom planirane posjete privredne delegacije Crne Gore toj državi, "prezentirati konkretne projekte za koje očekujemo da postoji interes" biznismena u UAE, pišu "Vijesti".

- Pričali smo o jednom brendiranom hotelu "Hilton", koji je mnogo pominjan i kritikovan u medijima, i mogućnosti privatno-javnog partnerstva i nastavka izgradnje jednog takvog brendiranog hotela, za koji mislimo da je potreban Glavnom gradu, pored "Hiltona" - kazao je Mugoša.

On je istakao da je razgovarano i o izgradnji "Milenijum siti centra" u centru grada, gdje bi Glavni grad potencijalnom partneru ustupio zemljište i komunalije, za izgradnju nacionalnog teatra i kongresnog centra.

- Svi ostali kapaciteti, prije svega, jedan ekstra poslovni centar, poslovni i stambeni apartmani i izgradnja hotela na obali Morače. Pomenuli smo i kompleks od preko dva miliona metara kvadratnih, kao regionalni centar jedne poslovne gradske četvrti sa sportsko-rekreativnim sadržajima, auto-pistom - istakao je Mugoša.

On je kazao da je sa delagacijom UAE razgovarano i o mogućnosti izgradnje istočne tribine Gradskog stadiona, sa velikim podzemnim garažama...

- Postoji mogućnost izgradnje potpuno novog stadiona i biznis centra na Starom aerodromu. Pomenuli smo mogućnost izgradnje fabrike vode i čak mogućnost eksploatacije jednog jedinog izvora... - rekao je Mugoša.

Istakao je da je bilo riječi i o mogućnosti izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena na obali Morače i spa centra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.