Izvor: eKapija | Utorak, 18.03.2014.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Direktor koji nikada nije koristio godišnji odmor

Duško Cvijetinović, vlasnik i direktor Mljekare "Dule" iz Dragaljevca kod Bijeljine primjer je koliko je truda potrebno za uspješan biznis. On, od osnivanja firme, punih 13 godina nije koristio ni jednog dana godišnjeg odmora.

- Za sve ove godine nisam imao toliko slobodnog vremena da odem na godišnji odmor ili da se, ne daj bože, razbolim. Iskustvo me naučilo da u djelatnosti prerade mlijeka i proizvodnji mliječnih prerađevina može opstati samo onaj koji je najuporniji ili neko ko je, najblaže rečeno, "lud". Dnevno prerađujemo oko devet tona mlijeka, koje otkupljujemo od oko 300 poljoprivrednih proizvođača i farmera sa područja Dragaljevca, Vršana Magnojevića, Čađavice i drugih okolnih sela - objašnjava Cvjetinović za poslovni portal "Capital".

Cvijetinović kaže da u ovoj godini namjerava povećati obim proizvodnje i prerade mlijeka za još jednu tonu, ističući da preradu i proizvodnju mlijeka i mliječnih prerađevina uglavnom zasniva na domaćim sirovinama.

- Izuzetno je važno da iskoristimo sve ono što se proizvede u RS i BiH. Od repromaterijala jedino uvozimo poklopac za plastičnu čašu i plastičnu kutiju za feta sir. Sve drugo je domaći proizvod. Ne proizvodimo dugotrajne proizvode i ne koristimo hemiju. Pasterizovano mlijeko, jogurt, tri vrste pavlake, kajmak, svježi sir, feta sir, sve je to prilagođeno ukusima potrošača koji znaju dobro šta je svježe i kvalitetno - tvrdi Cvijetinović.

Proizvodi iz njegove mljekare zastupljeni su na kompletnom tržištu Republike Srpske, od Višegrada do Banja Luke.

Mljekara "Dule" zapošljava 14 radnika.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.