NavMenu

Građani BiH potrošili 2,28 mil KM za uvoznu vodu

Izvor: eKapija Utorak, 18.03.2014. 08:52
Komentari
Podeli

U prva dva mjeseca ove godine u BiH je uvezeno 4.252 tone raznih vrsta vode ukupne vrijednosti 2,28 mil KM, izjavio je portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević, prenosi RTRS.

On je naveo da je najviše vode uvezeno iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Kovačević je rekao da je za prva dva mjeseca prošle godine u BiH uvezeno 4.627 tona raznih vrsta vode, ukupne vrijednosti 2,1 mil KM.

Prema njegovim riječima, za prva dva mjeseca ove godine iz BiH je izvezeno 1.978 tona raznih vrsta vode, u vrijednosti 348.754 KM, dok su u istom prošlogodišnjem periodu izvezene 3.002 tone, ukupne vrijednosti 312.000 KM.

Voda se uglavnom izvozila u Hrvatsku i Srbiju.

Kovačević je rekao da su najveći izvoznici bili "Sarajevski kiseljak", "Voda kruna", "Vitinka", "VIK" i "Planinski biser".

Prema podacima UIO, u prošloj godini izvezeno je raznih vrsta vode u vrijednosti 8,4 miliona maraka, a uvezeno u vrijednosti 19,5 miliona maraka.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.