NavMenu

Vozovi "Željeznica RS" juriće 100 km na čas

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 18.03.2014. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: Milica Stevuljević)
"Željeznice RS" (ŽRS) su u prošloj godini izvršile modernizaciju dijela željezničke infrastrukture, postavile novi elektronski sistem staničnog osiguranja, podigle nivo tehničke ispravnosti vagona, ali i započele postavljanje LED rasvjete, kao načina osvjetljavanja glavnih signala i predsignala na prugama.

Osim toga, u ovoj godini planiraju potpisivanje ugovora za završetak radova na remontu pruge Kostajnica - Jošavka, čijim bi okončanjem sljedeće godine brzina saobraćaja bila 100 kilometara na čas.

Naime, prošle godine je u okviru tog projekta završen građevinski remont dijela pruge od Kostajnice do Jošavke, a na četiri željezničke stanice, na pruzi Banja Luka - Doboj, pušten je u rad novi elektronski sistem staničnog osiguranja.


Na osnovu potpisanog ugovora o remontu i rekonstrukciji teretnih vagona, srbijanska preduzeća "Goša" i "Tatravagonka" su ŽRS isporučila 195 remontovanih, 50 rekonstruisanih i 37 novih vagona.

Vesna Vožni, pomoćnik ministra saobraćaja i veza RS, rekla je da je Vlada RS i u prošloj godini podržavala rad ŽRS, te navela da ŽRS trenutno imaju više od 1.000 ispravnih vagona za prevoz rasutih tereta, što je od osnivanja ŽRS do sada najviše.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.