NavMenu

Opština Sokolac postala član Evropskog pokreta u BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.03.2014. 16:00
Komentari
Podeli

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je potpisao Memorandum o saradnji i razumjevanju sa Evropskim pokretom u BiH. Opština Sokolac postala je 43. lokalna zajednica u BiH koja je član ovog udruženja, javljaju iz te opštine.

Predsjednik Evropskog pokreta Predrag Praštalo rekao je da je glavni cilj pokreta da promoviše lokalne zajednice koje su članovi udruženja njihovim evropskim partnerima, kao i da pomognu da se ti partneri direktnije uključe u podršku razvoju tih opština.

- Evropski pokret pomaže u stvaranju boljeg imidža i slike o nekom gradu, kao i mogućnost za bolje kontakte i saradnju opština BiH sa zemljama širom Evrope. Specifičnost našeg pokreta je u tome što mi biramo opštine koje mogu da uđu u partnerstvo sa Evropskim pokretom, a to je prvenstveno zasluga načelnika koji vode grad. U razgovoru sa načelnikom opštine Sokolac primjetili smo da djelimo zajedničku viziju o modernoj i prosperitetnoj BiH, tako da je došlo do saradnje.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je da od Evropskog pokreta u BiH očekuje promociju aktivnosti opštine Sokolac u svim oblastima . Takođe je napomenuo da očekuje aktiviranje pristupnih fondova EU na ovim prostorima kao i da će opština biti prisutna u što više udruženja i organizacija koje je na pozitivan način promovišu. Dodao je da rukovodstvo opštine radi sve što je u interesu građana, bez obzira na političku, nacionalnu i vjersku pripadnost, a da je to do sada dalo dobre rezultate.

Evropski pokret u BiH osnovan je u martu 2006. godine i sada ima šest kancelarija na prostoru FBiH. Nastao je udruživanjem nevladinih organizacija i pojedinaca iz više gradova Bosne i Hercegovine.

Pokret radi i na stvaranju evropskog lobija za priključenje Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, prihvatanje standarda i demokratskih principa definisanih UN i EU Konvencijom o ljudskim i građanskim pravima, a sve to uz očuvanje identiteta, kulture, tradicije i religijskih prava i sloboda svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.