Izvor: Nezavisne novine | Petak, 19.01.2007.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS : Izgradnja prve faze mreže autoputeva počinje polovinom godineMinistarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske završilo je trodnevne razgovore sa predstavnicima austrijske kompanije Štrabag o pripremama za izgradnju autoputeva i brzih cesta u RS. Tokom sastanka razmatrane su smjernice za daljnji rad na ovom velikom projektu, te razgovarano o uslovima za potpisivanje predugovora za izgradnju prve faze mreže autoputeva i brzih cesta u RS, saopštio je Biro za odnose sa javnošću.

Navodi se da je planirano je da se u prvoj fazi gradi autoput Gradiška-Banjaluka-Mrkonjić Grad-Kupres, te dionica autoputa od Prijedora do Bijeljine na relaciji Prijedor-Banjaluka-Doboj-Šamac.

Izgradnja prve faze mreže autoputeva, u dužini od 331 kilometar, trebalo bi da počne polovinom ove godine, dok bi radovi trebalo da budu završeni u toku 2014. godine. Dodaje se da bi izgradnja druge faze autoputeva i brzih cesta trebalo da počne 2011. godine, a završetak radova planiran je u 2016. godini.

Planirano je da novi sastanak delegacije Vlade RS i predstavnika austrijske kompanije Štrabag bude održan u Banjoj Luci u februaru 2007., na kojem će biti nastavljeni razgovori o uslovima za potpisivanje predugovora o izgradnji prve faze mreže autoputeva u RS.

Na trodnevnom sastanku u Banjoj Luci, sa delegacijom Štrabaga, koju je predvodio Rudolf Krapf, direktor za investiciona ulaganja, razgovarali su predsjednik Vlade RS Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović sa saradnicima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.