NavMenu

IBM sa svojih 3621 patenata već 14. godinu zaredom prvi po broju prijavljenih patenata

Izvor: eKapija Srijeda, 17.01.2007. 14:57
Komentari
Podeli

IBM je obavijestio javnost, da će u buduće razvijati in podupirati internetni, takozvani »Forum izumitelja« ("Inventors forum"), na kojem će pojedinci, manje i veće kompanije, raspravljati o svom pogledu na način podnošenja prijave patenata in mogućnostima za njihov napredak. IBM je svoju prognozu objavio, nakon toga što je Patentni ured SAD objavio godišnji spisak vodećih nosilaca patentnih prava.

IMB je, s obzirom na to, da je u 2006 godini prijavio 3621 patenata, popravio svoj dosadašnji rekord, zbog čega je već 14. godinu zaredom pridobio mnogo više patenata nego bilo koja druga kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama; prema tim podacima, je u poređenju sa drugoplasiranom kompanijom, bio tri put bolji. Brojni pojedinci, među kojima i pronalazač Lonnie Johnson, poznatiji kao izumitelj pištolja na vodu, takozvanog Super Soaker®, te druge manje i veće kompanije, su već potvrdili svoje sudjelovanje na tom forumu. IMB je ubijeđen, da će ovakav dijalog u grupi, čije su potrebe često stavljene u drugi plan, doprijeniti uspješnoj provođenju reformi u patentnoj industriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.