NavMenu

Nove HP-ove usluge i servisi pomažu firmama da poboljšaju efikasnost IT-a i da smanje troškove

Izvor: communis Srijeda, 17.01.2007. 11:12
Komentari
Podeli

HP je 16.01.2007. najavio dodatke svom portfoliju menadžment softvera za servere i pohranu, kao i usluge koje će pomoći klijentima da uštede na vremenu i troškovima, pojednostave i automatizuju menadžment IT operacija, i da izgrade infrastrukturu visokih performansi sa HP ProLiant i BladeSystem serverima.

Novi softver omogućava napredni menadžment za serverska i blade okruženja, pomaže automatizaciji IT procesa i daje klijentima kontrolu nad njihovim IT resursima pružajući poboljšan menadžment napajanjem, performansama i imovinom.

Sa novim funkcijama, klijenti mogu da optimizuju gustoću servera do 40 posto na osnovu preciznih temperaturnih i naponskih mjerenja(1), dodaju nove Linux sposobnosti i da smanje vrijeme koje je potrebno administratorima da upravljaju serverima, informacijama o garancijama i servisima podrške. Ponuda uključuje HP Insight Control Environment, HP Systems Insight Manager verzije 5.1, HP Insight Power Manager, HP Service Essentials Remote Support Pack i HP Insight Control Linux Edition.

"Quixtarov IT ovisi o HP Systems Insight Mangeru i ProLiant Essentialsu koji uspostavljaju, nadziru i kontrolišu naš ProLiant i BladeSystem hardver", rekao je Steve Kesselring, menadžer IT Infrastrukture u Quxtaru, firmi sa sjedištem u gradu Ada savezne države Michigan, koja pomaže poduzetnicima da kreiraju biznis baziran na webu. "Ovi alati su nam do sada uštedili značajno vrijeme i novac, i željno iščekujemo izdavanje novih paketa Insight Control, koji će nam omogućiti da dobijemo sve mogućnosti menadžmenta koje trebamo u jednom paketu, sa jednostavnom instalacijom, nadogradnjama i licenciranjem."

Novi softverski alati i usluge su bitna poboljšanja HP-ovoj ponudi Ujedinjenog Menadžmenta Infrastrukture (Unified Infrastructure Management), koji je ključni omogućitelj kompanijinog portfolija Adaptivne Infrastrukture. HP-ov portfolio Adaptivne Infrastrukture pomaže kompanijama da poboljšaju svoje IT organizacije ubrzavajući promjene i isporučivajući poboljšanu troškovnu efikasnost i kvalitet usluga.

"Jednostavnim opcijama kupovine, integrisanim pristupom informacijama o servisima i uvođenjem menadžmenta napajanjem, pomažemo našim klijentima da optimizuju svoje serverske i infrastrukture pohrane, kao i da smanje troškove funkcionisanja menadžmenta rasta i promjena", rekao je Lee Johns, direktor, masovni softver, Serveri za Velike Firme i Pohrana, HP.

Pojednostavljena rješenja menadžmenta sistemima

Nadogradnje HP-ovom portfoliju Ujedinjenog Menadžmenta Infrastrukture uključuje:

• HP Insight Control Environment omogućava iscrpan menadžment HP ProLiant ML i DL servera kroz integrisane pakete za menadžment sa pojednostavljenim licenciranjem i instalacijom. HP Insight Control Environment uključuje nadzor, uspostavljanje, menadžment napajanjem, performansama i menadžment ranjivosti i zakrpama, građen na HP Systems Insight Manager 5.1 osnovici.

• HP Systems Insight Manager (SIM) 5.1 omogućava uvid kojim se ujedinjuje menadžment HP servera i pohrane, kao što i smanjuje troškove rada samnjujući neplanirane obustave u radu, pojednostavljujući menadžment inventarom i pružajući osnovne servise za menadžment za Insight control Environment. Ključna nova osobina SIM 5.1 je izvještavanje o granciji i servisnim ugovorima, koje dramatično smanjuje komplikacije praćenja imovine sa kojima se susreću veliki korisnici. Informacija poslije može biti korištena za analize troškova rada i smanjenja troškova. Dodatno SIM 5.1 nudi poboljšanja na poljima bezbjednosti, lakoće korištenja i integracije aplikacija treće strane.

• HP Insight Power Manager pomaže klijentima da optimizuju gustoću servera i efikasnosti napajanja širom data centra. Preciznim mjerenjem i izvještavnjem troškova energije, kao i temperature zraka na ulazu širom grupa ProLiant i BladeSystem servera na nivou stalaže ili data centra, sistem administratori sada imaju alate da pouzdano predvide zahtjeve za napajanjem i hlađenjem, nasuprot stalnom nadzoru ovih resursa. Dodatno, omogućavanje administratorima da postave pravilo regulisanja snage širom serverskih grupa smanjuje potrošnju energije osiguravajući da zahtjevi aplikacija dobiju snagu koja im je potrebna, umjesto maksimalne moguće.

• HP Service Essentials Remote Support Pack se integriše sa HP SIM-om kako bi omogućio "pozovi HP kući" servise za bilo koji HP ProLiant ili HP Integrity server zasnovan na Linuxu i bilo koji od njihovih internih uređaja u grantnom roku, HP Core Pack ili servisnom ugovoru sa HP-om. Ovo kombinira suštinsku vrijednost menadžmenta hardverom SIM-a sa novim servisnim i alatima za podršku kako bi dobili poboljšan menadžment garancijom i ugovorima, opcionim automatizovanim pozivima za podršku HP-u, inteligentnu analizu slučajeva i napredno pronalaženje problema. Koristeći svoje centre za podršku, HP može reagovati brže na zahtjeve klijenata i osigurati veću preciznost u izvršavanju procesa zamjene komponenti koje su zakazale u garantnom roku.

• HP Insight Control Linux Edition, koji zamjenjuje HP ControlTower, omogućuje menadžment blade servera, uspostavu i izvršavanje zadataka za HP BladeSystem Linux okruženja. Softver koji je građen od temelja na Linuxu i koji podržava nove HP BladeSystem c-Class, integriše se sa OnBoard Administrator i Integrated Lights-Out 2 kako bi omogućio klijentima rješenje za menadžment idealno za rastuće Linux infrastrukture.

• Nove servisne opcije instalacije i start-up HP Insight Control ponude pomažu klijentima da učine softver brzo spremnim i pokrenutim , jednostavno i ekonomično.

• Nadograđena Software Technical Support HP Care Pack ponuda koja sada sadrži iscrpnu softversku podršku za HP ProLiant Essentials i Insight Control, kao i softverske nadogradnje.

Dostupni od 16.01.2007., proizvodi imaju slijedeće startne cijene po serveru: HP Insight Control Environment za HP ProLiant ML ili DL servere, 549 USD; HP Insight Power Manager, 99 USD i HP Insight Control Linux Edition, 199 USD.(2)

Više informacija o HP-ovim rješenjima za menadžment serverima je dostupno na www.hp.com/servers/manage.

Više informacija o HP ProLiant Essentials servisima je dostupno na www.hp.com/services/proliantessentialsservices.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.