NavMenu

Počela izgradnja dalekovoda u Bijeljini

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.03.2014. 11:49
Komentari
Podeli

(Foto: Goran Parezanović)
Preduzeće "Elektro-Bijeljina" počelo je izgradnju dalekovoda između dvije čvorne trafostanice u Bijeljini, koje snabdijevaju oko 15.000 potrošača, čime će biti poboljšana isporuka električne energije do krajnjih korisnika, prenosi "Pan radio".

- Riječ je o 35 kilovoltnom dalekovodu, koji "Elektro-Bijeljina" gradi sopstvenim sredstvima - rekao je Srni direktor ovog preduzeća Zlatan Lazarević.

Dužina trase podzemnog kabla za ovaj projekat je 3.300 metara, a vrijednost projekta je 700.000 KM.

- Dalekovod se gradi između trafostanica kod preduzeća "Sava Semberija" i bijeljinskog stadiona, koje će praktično time biti spojene. Ovim će značajno biti poboljšana isporuka električne energije do krajnjih korisnika - rekao je Lazarević.

On napominje da je riječ o stvaranju uslova za alternativno napajanje ovih trafostanica, odnosno da je cilj da u slučaju kvara na bilo kojem dijelu trase bude omogućeno napajanje iz drugog pravca.

- Na taj način bismo postigli pouzdanost snabdijevanja kupaca u centralnom gradskom jezgru, kao i u nekoliko prigradskih naselja uz magistralni pravac Bijeljina - Zvornik, prije svega u mjesnim zajednicama Patkovača, Pučile i Golo Brdo", rekao je Lazarević.

On je istakao da je ovaj projekat od velikog značaja za kupce, kao i za samo preduzeće, te najavio da će "Elektro-Bijeljina" i u narednom periodu raditi na stvaranju što optimalnijih uslova za distribuciju električne energije.

Izvođač građevinskih radova na ovom projektu je preduzeće "Bijeljina-put", a elektromontažnih "Elektro-Bijeljina".

Rok za realizaciju poslova je dvadeset dana, a, prema dosadašnjoj dinamici, posao na spajanju ovih trafostanica biće završen i prije predviđenog roka.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.