Izvor: seebiz.eu | Srijeda, 12.03.2014.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Perutnina Ptuj" u dugu 110 mil EUR, u toku pregovori o reprogramu

(Foto: perutnina.com)
Najveći slovenački proizvođač i prerađivač pilećeg mesa "Perutnina Ptuj" zadužen je za 110 mil EUR, a s bankama pregovara o reprogramu dijela finasijskih obaveza, potvrdio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" direktor kompanije Roman Glaser.

- Vrijednosni okvir reprograma iznosi 84 mil EUR, a naša ukupna zaduženost, kao grupe, iznosi 110 mil EUR - rekao je Glaser, dodavši da o postupku reprograma koji se dogovara s konzorcijumom banaka ne može da govori, ali da nisu tačni podaci koje je objavio poslovni list "Finance", prema kojima se "Perutnina Ptuj" nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima.

Prema tvrdnjama tog lista, "Perutnina Ptuj" duguje bankama oko 140 mil EUR, pa je uprkos pregovorima o restrukturiranju upitno koliko bi sviježeg kapitala kompaniji bilo potrebno, da bi dugoročno opstala. Uz ostalo, navodi "Finance", banke su zahtjevale da kompanija u okviru restrukturiranja pristane na smanjenje plata direktora i članova uprave za 30%.

Glaser je u razgovoru za "Delo" rekao da je odnos duga i prihoda u kompaniji bolji nego u mnogim drugim kompanijama, a odgovara i odnosu duga i prihoda u evropskim firmama u oblasti prehrambene industrije.

- Konzorcijum banaka s kojim se pregovara o restrukturiranju i reprogramiranju duga potvrdio je, između ostalog, i elaborat o strateško-razvojnim planovima "Perutnine Ptuj", s finansijskim projekcijama za idućih pet godina - rekao je Glaser.

U okviru grupe "Perutnine Ptuj" je i "Perutnina Ptuj Topiko" iz Bačke Topole i "PP Bro Živa" iz istog mjesta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.