NavMenu

Sokovi bijeljinskog "Spektar Drinka" na arapskom tržištu

Izvor: eKapija Srijeda, 12.03.2014. 10:23
Komentari
Podeli
(Foto: Spektardrink.net)
Preduzeća za preradu voća i povrća iz Bijeljine otvorila su izvozni put ka arapskim zemljama i povratna informacija iz Dubaija je ohrabrujuća za nastavak saradnje, izjavio je Srni direktor izvoznog programa "Spektar Drinka" Marinko Dokić, a prenosi "Klix".

Prema njegovim riječima, brodskim tovarom u Dubai su u januaru otpremljeni luksuzno pakovani sokovi "Spektar Drink" od stopostotnog voća i povrća, za ovo platežno i moćno tržište.

Ovi proizvodi su u kategoriji zdrave hrane, a riječ je o sokovima od aronije, cvekle, mrkve i narandže.

Dokić kaže da su na ovaj način, među 11 firmi iz BiH, na tržište arapskih zemalja prvi put plasirani proizvodi dvije firme iz Republike Srpske, "Spektar Drinka" i kompanije "Sava Semberija" iz Bijeljine.

Izvoz je ostvaren posredstvom firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a proizvodi iz Republike Srpske distribuisani su kroz dva trgovačka lanca.

Dokić ističe da kompanija "Spektar Drink" ima zaštićene robne marke "Spektar Drink", "Semberski kiseli kupus" i "Every Day", čiji su nazivi i znakovi verifikovani kod Zavoda za zaštitu intelektualne svojine i kod nadležnih evropskih institucija.

Proizvodi "Spektar Drinka" odavno su na evropskom tržištu i na tržištima SAD i Australije.

Kompanija ima 80 zaposlenih i nekoliko stotina kooperanata od kojih je prošle godine otkupljeno oko 800 tona voća i 200 tona kupusa.

Oko 90% sirovine otkupljeno je sa prostora Republike Srpske, osim aronije koja se uvozi iz Poljske, jer ove sirovine još nema dovoljno kod domaćih proizvođača.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.