Izvor: eKapija | Utorak, 11.03.2014.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Cryo-Save" kupio švajcarsku banku matičnih ćelija "Salveo Biotechnology"

"Cryo-Save", vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija nedavno je preuzela "Salveo Biotehnology", renomiranu banku matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi. Potpisani ugovor podrazumijeva da će "Cryo-Save" preuzeti sve aktivnosti "Salveo Biotehnology", a koje su u vezi sa pohranjivanjem matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce, saopšteno je iz "Family-Plus"-a, ovlašćenog zastupnika "Cryo-Save" za BiH.

"Salveo Biotehnology", švajcarska banka matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi, specijalizovana je za krioprezervaciju i regenerativnu medicinu, sa svim dozvolama i akreditacijama u Švajcarskoj, Evropi i svijetu. Prisutni su na tržištima Švajcarske, Austrije, Njemačke Italije, Španije i Portugala.

Čelnici "Cryo-Save"-a kažu da akvizicija "Salvea" daje dodatnu vrijednost "Cryo-Save"-u i još čvršće pozicionira "Cryo-Save", posebno u Evropi, gdje je "Cryo-Save" najveća i vodeća banka matičnih ćelija. Povećanjem udjela na tržištu u saradnji sa "Salveom" jača se liderska pozicija "Cryo Save"-a i daje dodatna sigurnost svim porodicama koje su svoje povjerenje poklonile "Cryo-Save"-u.

- Preuzimanje švajcarske banke "Salveo" već je donijelo pozitivne efekte za Cryo-Save Group, jer je tim Salvea sastavljen od ljudi sa značajnim iskustvom u regenerativnoj medicini, čime se dodatno pojačavaju naši kapaciteti i potencijali, i učvršćuje liderska pozicija "Cryo-Save" u Evropi - izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalni direktor "Family-Plus"-a.

"Cryo-Save" je pripremio posebne pogodnosti za sve porodice u Bosni i Hercegovini koje se u martu 2014. godine odluče za "Cryo-Save".

Akcija pod nazivom "Prijavi se za budućnost!", nastoji da motiviše roditelje da u ranoj trudnoći, već u 4. 5. 6. i 7. mjesecu, počnu razmišljati o pohrani matičnih ćelija, da budu dobro informisani i spremni za ovako važnu odluku. Svi zainteresovani roditelji mogu pronaći informacije na www.maticnecelije.eu i www.facebook.com/maticnecelije.eu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.