NavMenu

Sarajevski "Milkos" dobio rješenje za izvoz na tržište EU

Izvor: eKapija Utorak, 11.03.2014. 16:07
Komentari
Podeli
Sarajevska mljekara "Milkos" dobila je rješenje od Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa - Ureda za veterinarstvo BiH da ispunjava propisane veterinarsko-zdravstvene uvjete za izvoz na tržište EU, prenosi "Klix".

- Ovom dozvolom "Milkos" potvrđuje svoju predanost kvalitetnom i stručnom radu, saradnji s farmerima, naučnim ustanovama i institucijama BiH koji za cilj imaju plasman zdravstveno-sigurnih i kvalitetnih proizvoda za tržište BiH i ostalih zemalja - navode iz sarajevske mljekare.

Dozvola ne znači da će "Milkos" odmah početi izvoz u EU, jer je potrebno završiti započeti posao u nadležnim općinskim, kantonalnim, entitetskim i državnim nadležnim institucijama. Naime, ove institucije očekuje završetak poslova na harmonizaciji i usklađivanju zakona, te uspostavljanje jasno određenog inspekcijskog komandnog lanca.


Iz "Milkosa" navode da BiH i njene institucije na svim nivoima vlasti mogu završiti ovaj posao do kraja godine te tako dobiti pozitivno mišljenje EU kojim će se našoj mljekari omogućiti izvoz na tržište zemalja EU.

- U veoma kratkom roku mljekare, farme i Ured za veterinarstvo uradili su mnogo posla i mi smatramo da ćemo završiti i preostali dio posla i moći izvoziti u EU početkom 2015. godine - navode iz "Milkosa".




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.