NavMenu

Agencija za vodno područje rijeke Save finansira sanaciju obaloutvrde Drine u Goraždu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.03.2014. 10:40
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
Agencija za vodno područje rijeke Save će finansirati izradu projektne dokumentacije, kao i sufinansirati projekat izgradnje i sanacije obaloutvrde rijeke Drine od Vitkovića u Goraždu do entitetske granice, koji se realizuje uz pomoć Svjetske banke. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 8 mil KM, dogovoreno je na sastanku načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića, direktora te agencije Seada Delića i direktora Fonda za zaštitu okoliša F BiH Safeta Harbinja, prenosi zvanični općinski sajt.

Dogovorena je i realizacija još jednog projekta, a riječ je o uređenja korita rijeke Drine sa 90.000 KM.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Safet Harbinja je kazao da će ovih dana biti raspisan tender za nove projekte, te obećao da će Fond imati posebno razumjevanje za Općinu Goražde, a najvažniji projekat biće rješavanja sanitarne deponije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.