Izvor: eKapija | Petak, 07.03.2014.| 10:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najskuplja palačinka ikada za "Debeli utorak"

Kako bi proslavili ovogodišnji "Debeli Utorak" na najdekadentniji mogući način, "Opus" restoran u Mančesteru osmislio je najskupulju palačinku ikad, prenosi Luxlife.rs.

"Debeli Utorak" je manifestacija koja je dio "Mardi Gras festivala". Ukoliko odete u restoran koji služi palačinke – možete očekivati listu preliva koja je prilično standardna – sirup, voće, džem, puter, sir ili još voća. Za ovu specijalnu najskuplju palačinku korišćeni su skupocijeni prelivi od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje. Šlag na torti, kada govorimo o ovom prestižnom doručku, je Dom Perignon Rose Hollandaise sos uz koji je servirana. Što se tiče baze same palačinke, odnosno tijesta od koga je napravljena, sastojci su isti, kao i uvijek.

Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru ovog restorana, Matthew Downes-u, kao rezultat njegovog razmišljanja u slobodno vrijeme. Za samo 20 minuta, ova palačinka je spremna za serviranje, što je taman dovoljno vremena da popričate o njenoj cijeni sa vašim prijateljima.

Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svijetlo pink topingom.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.