Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.03.2014.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan konkurs za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica

Kozarska Dubica
Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica objavila je novi konkurs za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica, objavljeno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

Prepoznatljivost, veza sa tradicijom, kulturno-istorijskim naslijeđem i materijalnom baštinom, te originalnost, tehnička izvodljivost, mogućnost serijske proizvodnje i ekonomska pristupačnost proizvoda osnovni su kriterijumi koji trebaju da budu objedinjeni u jedan proizvod.

- Suvenir treba da bude odraz tradicije, kulturno-istorijske i materijalne baštine i da izražava autentične prirodne i turističke vrijednosti, izrađen od stabilnih i ekološki prihvatljivih materijala, kao što su keramika, kamen, terakota, drvo, staklo, papir i sl. Za radove, ukrasne ili upotrebne predmete, zadovoljavajućeg kvaliteta biće donešena odluka o dodjeli jednokratnih otkupnih nagrada, i to 500 KM za 1. nagradu, 300 za 2. nagradu i 200 za 3. nagradu. Prijedlozi se do 25. marta 2014. godine mogu dostaviti lično ili poštom. Sve dodatne informacije dostupne su u opštinskoj Turističkoj organizaciji, na broj telefona: 052/417-356, ili putem elektronske pošte: tookd@mediaproline.net - rečeno je u Turističkoj organizaciji.

Prvi konkurs za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica raspisan je protekle godine. S obzirom na to da je posebno formirana komisija sastavljena od stručnih lica iz oblasti umjetnosti, etnologije, dizajna, arhitekture i turizma prilikom razmatranja 21. dostavljenog prijedlog konstatovala da autorski radovi nisu zadovoljili kriterijume konkursa, odlučeno je da poziv bude ponovo raspisan.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.