Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.03.2014.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan konkurs za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica

Kozarska Dubica (Foto: b)
Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica objavila je novi konkurs za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica, objavljeno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

Prepoznatljivost, veza sa tradicijom, kulturno-istorijskim naslijeđem i materijalnom baštinom, te originalnost, tehnička izvodljivost, mogućnost serijske proizvodnje i ekonomska pristupačnost proizvoda osnovni su kriterijumi koji trebaju da budu objedinjeni u jedan proizvod.

- Suvenir treba da bude odraz tradicije, kulturno-istorijske i materijalne baštine i da izražava autentične prirodne i turističke vrijednosti, izrađen od stabilnih i ekološki prihvatljivih materijala, kao što su keramika, kamen, terakota, drvo, staklo, papir i sl. Za radove, ukrasne ili upotrebne predmete, zadovoljavajućeg kvaliteta biće donešena odluka o dodjeli jednokratnih otkupnih nagrada, i to 500 KM za 1. nagradu, 300 za 2. nagradu i 200 za 3. nagradu. Prijedlozi se do 25. marta 2014. godine mogu dostaviti lično ili poštom. Sve dodatne informacije dostupne su u opštinskoj Turističkoj organizaciji, na broj telefona: 052/417-356, ili putem elektronske pošte: tookd@mediaproline.net - rečeno je u Turističkoj organizaciji.

Prvi konkurs za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica raspisan je protekle godine. S obzirom na to da je posebno formirana komisija sastavljena od stručnih lica iz oblasti umjetnosti, etnologije, dizajna, arhitekture i turizma prilikom razmatranja 21. dostavljenog prijedlog konstatovala da autorski radovi nisu zadovoljili kriterijume konkursa, odlučeno je da poziv bude ponovo raspisan.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.