NavMenu

Posao za 1.200 građevinara iz regiona - "Azmont" otvorio akademiju za obuku radnika

Izvor: eKapija Srijeda, 05.03.2014. 16:12
Komentari
Podeli

Centar za obuku nezaposlenih lica "Azmont akademija" svečano je otvorena u Bijelom Polju. Više od 1.200 prijavljenih kandidata iz regiona sticaće tokom narednih mjeseci znanja o tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim radovima, bazirana na najsavremenijoj međunarodnoj praksi.

Projekat je pokrenut sa ciljem riješavanja problema nezaposlenosti prvenstveno na sjeveru Crne Gore, ali i u gradovima regiona. Nakon dobijanja sertifikata polaznici "Azmont Akademije" će dobiti priliku da budu zaposleni na gradnji luksuznog turističkog kompleksa "Portonovi", u Kumboru, koji je trenutno najveći turistički projekat u Evropi. Za gradnju kompleksa "Portonovi" biće potreban angažman oko 3.000 radnika, koliki je i kapacitet Centra za obuku, pa se zainteresovani i dalje mogu prijavljivati.

Prva ustanova ovakve vrste u Crnoj Gori nastala je kao rezultat saradnje azerbejdžanske kompanije "Socar" i Vlade Crne Gore. Otvaranju su prisustvovali Predrag Bošković, ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Radoje Žugić, ministar finansija, Aleksandar Žurić, gradonačelnik Bijelog Polja i James Wilson, izvršni direktor "Azmont Investments"-a.

- Polaznici koji dobiju sertifikat imaće priliku da budu dio gradnje najvećeg turističkog projekta u Evropi, na kojem će u jednom momentu biti angažovano i do 6.500 ljudi - rekao je James Wilson.

On je dodao da će radnicima biti obezbijeđen smještaj, hrana i adekvatne zarade.

- Objavićemo narednih dana tendere za izvođače radova i nadamo se da će bar 70% prijavljenih kompanija biti iz Crne Gore i regiona.

Tokom svečane ceremonije otvaranja najavljeno je da će sa polaznicima raditi neki od najboljih svjetskih stručnjaka za obuke, predvođeni Terijem Stenlijem, koji ima bogato iskustvo iz sličnih projekata širom svijeta. "Azmont" planira da u narednom periodu u sklopu Akademije kreira i nove module za obuku u segmentu ugostiteljstva i velnes i spa usluga, uz svjetski poznate trenere iz kompanija kao sto su "One & Only" i "Henri Chenot".

"Azmont akademija" je dio programa korporativne društvene odgovornosti ove kompanije, a ukupna investicija u ovaj segment poslovanja tokom naredne tri godine iznosiće oko 2 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.