NavMenu

VW ostao bez ključnog menadžera

Izvor: HINA Petak, 12.01.2007. 13:57
Komentari
Podeli

Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen pretrpio je još jedan težak udarac, ovaj puta u vidu ostavke ključnog menadžera VW-ova branda Wolfganga Bernharda. Bernhard je podnio ostavku na sastanku nadzornog odbora nakon što je novi izvršni direktor Martin Winterkorn predstavio svoj plan o temeljitom preustroju grupe. Plan navodno obuhvaća podjelu grupe na dva dijela i kresanje ovlasti šefova branda, uključujući Bernharda.

Winterkorn želi u jednoj grupi okupiti premium brandove Auti, Bentley, Bugatti i Lamborghini, a u drugoj masovne brandove VW, Škodu i Seat. Bernhard je pak bio ključna figura u planovima VW-a da se pripremi za suočavanje s intenzivnom globalnom konkurencijom kroz smanjenje broja radnika u Njemačkoj za 20 tisuća.

Njegov će odlazak nekoliko mjeseci nakon ostavke bivšeg izvršnog direktora Bernda Pischetsriedera vjerojatno kod ulagača dodatno potpiriti bojazni u vezi s izgledima za uspjeh spornih planova o restrukturiranju kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.