Izvor: biznis.ba | Petak, 12.01.2007.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljeno novo osiguravajuće društvo "Bosna-sunce osiguranje"

(Foto: b)

Novo osiguravajuće društvo "Bosna-Sunce osiguranje" d.d. Sarajevo - BSO d.d. Sarajevo, koje je nastalo spajanjem navedena dva društva, predstavljeno je na konferenciji za novinare u Sarajevu. Riječ je osiguravajućem društvu, koje je na tržištu Federacije BiH prisutno od početka ove godine, a koje posluje u sklopu Koncerna Agram. Kao razlozi spajanja navedeni su racionalizacija poslovanja, jačanje konkurentnosti na tržištu, stabilnije poslovanje, te bolja i kvalitetnija usluga.

"Spajanjem portfelja ova dva osiguravajuća društva formirano je jedno, koje u svojoj ponudi nudi sve vrste osiguranja, kao što je obavezno kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje imovine, osiguranje osoba, transporta, osiguranje od odgovornosti, putno zdravstveno osiguranje, te životno osiguranje", istakao predsjednik Uprave društva Željko Pervan.

Kako je dodao, spajanjem je nastalo Društvo koje se nalazi na drugom mjestu po premijskom prihodu u FBiH, zauzima 12,73% tržišta Federacije i zapošljava oko 200 radnika.

Pervan je kazao da Društvo u ovoj godini namjerava učvrstiti i zadržati tržišnu poziciju, uvesti nove proizvode i ostvariti premijski prihod od 36,6 miliona KM.

Osim BSO osiguranja, u sklopu Koncerna Agram u FBiH posluje i Euroherc osiguranje d.d. Mostar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.