NavMenu

"Uživo iz svemira" 14. marta na "National Geographic"

Izvor: eKapija Utorak, 04.03.2014. 10:09
Komentari
Podeli

Prenos uživo iz studija vrijednog sto milijardi dolara koji se nalazi 400 kilometara iznad površine Zemlje i kreće se brzinom od 7,9 kilometara u sekundi? To će ubrzo biti zadatak za kanal "National Geographic" u televizijskom prenosu koji će vas bukvalno vinuti u stratosferu, saznajemo na sajtu "m:tel"-a.

Izvršni potpredsjednik i urednik međunarodnih sadržaja kanala "National Geographic" Hamiš Mikura najavio je spektakularnu dvočasovnu televizijsku emisiju koja će u noći između 14. i 15. marta, biti emitovana uživo iz Međunarodne svemirske stanice ISS i Centra za kontrolu misija u Hjustonu u Teksasu, a koju ćete moći pratiti putem open ipTV-a i kanala "National Geographic".

S jedinstvenim pristupom i snimcima iz Međunarodne svemirske stanice ISS i Kontrole misije, otići ćete u orbitu sa astronautima Rikom Mastrakiom i Koiči Vakatom sa ISS, dok će vas astronaut Majk Masimino (poznat po tome što je popravio teleskop "Habl") držati prizemljene uživo iz Hjustona.

ISS obiđe Zemlju na svakih devedeset minuta, što znači da će "National Geographic" gledaoce bukvalno voditi na put oko svijeta. Vidjećete fantastične snimke planete, od zalaska do izlaska sunca, od svjetlosti gradova i zelene aurore do oluja i zvijezda padalica.

Onima koje su fascinirali nedavni hitni izlasci u svemir zbog zamjene neophodnog sistema za hlađenje, "Uživo iz svemira" će bliže prikazati šta je sve potrebno za upravljanje ovim lebdećim svijetom. Mastrakio i Vakata će biti vodiči iz svemira, pokazaće nam kako mjesecima žive u uslovima minimalne gravitacije. Svojim riječima će opisati kako spavaju uspravno, kako održavaju kondiciju i ličnu higijenu i, naravno (to pitanje svi postavljaju), kako koriste toalet. Izvodiće eksperimente koji dosad nisu bili prikazivani i demonstriraće praktičnu primjenu nauke u svojoj lebdećoj laboratoriji.Jedinstveni sistem dvostrukih ekrana omogućiće vam da pratite kretanje svemirske stanice, a pritom ćete moći da posmatrate šta se događa ljudima ispod njene putanje. Ovaj "teleskop društvenih medija" prikazaće vam u realnom vremenu čime se Zemljani bave.

Poslije više od pedeset godina svemirskih letova s ljudskom posadom, "Uživo iz svemira" lansiraće kablovsku televiziju u orbitu zahvaljujući emisiji koju ne bi trebalo propustiti.

"Uživo iz svemira" producira Arrow Media. Kreativni direktor i izvršni producent je Tom Brizli, a izvršni producenti su Al Berman i Sali Dikson.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.