Izvor: Kantonalna privredna komora Tuzla | Četvrtak, 11.01.2007.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi desing web stranice KPK Tuzla

(Foto: b)

Na kraju 2006. godine u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla upriličeno je druženje sa predstavnicima sredstava informisanja. Bila je to prilika da se predstavnicima nekada tzv "sedme sile", a danas izuzetno moćne pa možda i najznačajnije sile, izrazi zahvalnost za izuzetno kvalitetno saradnju tokom prošle godine. Da je zadovoljstvo saradnjom obostrano, potvrda leži i u veoma dobrom odzivu na druženje te veoma dobroj, pozitivnoj atmosferi u kojoj su brojni predstavnici medija zaokružili radnu godinu u kojoj su kontinuirano pružali podršku Komori i aktivnostima u okviru komorskih Udruženja, na visokom stepenu profesionalizma i korektnosti.

Nedret Kikanović, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla, ovom prilikom je istakao kako je 2006. godina za Komoru bila veoma uspješna. U prošloj godini je zabilježen značajan porast broja članica, realizovano nekoliko značajnih projekata i sajamskih aktivnosti a prioritet u 2007. godini, će biti pokušaj harmoniziranja stopa poreza i doprinosa na razini cijele BiH te postavljanje kvalitetnih uslova privređivanja u BiH.

Druženje sa novinarima obilježila je i prezentacija redizajnirane web stranice Komore, www.kpktz.ba. Novi izgled stranice donosi i olakšice za predstavnike medija kada su u pitanju informacije iz institucije koja zastupa privredu Tuzlanskog kantona. Rubrika "novosti" svakodnevno se ažurira i donosi najnovije informacije iz privrede na području TK ali i cijele Bosne i Hercegovine te regiona. Na početnoj stranici značajno mjesto zauzima posljednji broj lista "Komorski informator" sa sadržajem broja. Novost je da se otvorila mogućnost za sve privredne subjekte i pojedince koji nisu članice Komore, da se pretplate na "Komorski informator". Novi dizajn web stranice Komore donosi i rubriku "mali oglasi" u kojoj je vrlo jednostavnim postupkom moguće plasirati svoj mali oglas potpuno besplatno. Nije to zanemarljivo ako se ima u vidu da stranicu www.kpktz.ba, dnevno u prosjeku posjeti oko 500 različith posjetilaca. Ovakva posjećenost dovela je do toga da je web site Kantonalne privredne komore Tuzla rangiran ispred Privredne/Gospodarske komore FBiH na najjačem analitičkom web site-u za praćenje posjećenosti Internetskih stranica "Alexa" na kojem do sada nije bio uopšte rangiran.

Veoma je važno pomenuti da je novim izgledom stranice, otvorena mogućnost za primjedbe i prijedloge kao i za oglašavanje na stranici putem rotirajućih banera. Kako se baner sa linkom Kantonalne privredne komore Tuzla nalazi web stranicama: ba.ekapija.com , www.poljoprivreda.ba, www.studiod.ba (Radio studio D Srebrenik) i prve dnevne novine u Tuzli "Tuzlanski list" (www.tuzlanskilist.ba ), tako su baneri ovih medija prvi zauzeli mjesto na stranici Komore.

Inače, Radio "Strudio D" iz Srebrenika redovno kao i većina relevntnih i profesionalnih medija na ovom prostoru, sva zbivanja u Komori i oko Komore, plasira u javnost putem emisije "Biznis info magazin" koja je na programu od ponedeljka do petka sa početkom u 17,3o sati. Očekuje se i da će saradnja sa "Tuzlanskim listom" dostići nivo saradnje sa ostalim medijima.

Neskriveno je zadovoljstvo i saradnjom sa prvim bh poljoprivrednim portalom "poljoprivreda.ba". Prvi bh. poljoprivredni portal kraj godine dočekao je sa rezultatima mnogo većim i značajnijim od očekivanih. Iako postoji manje od tri mjeseca poljoprivreda.ba zauzima impresivno drugo mjesto na najpoznatijem internet pretraživaču "Google". Razlog ovako dobre pozicije na najpopularnijoj inernet tražilici leži u činjenici da se portal svakodnevno ažurira aktuelnim vijestima, autorskim čalancima i intrevjuima, da ima odličnu agro-bazu poljoprivrednih subjekata, forum na kojem posjetioci razmjenjuju mišljenja i iskustva, te ostale kategorije potrebne i zanimljive svim posjetiocima iz poljoprivrednog sektora. Do sada je portal ostvario više od 34.000 posjeta.

Kada je riječ o web portalu "eKapija" treba istaći da je saradnja zaista na zavidnom nivou i da se sve informacije vezane za aktivnosti u Komori veoma brzo, kvalitetno i profesionlano plasiraju u javnost. Inače, Ekonomski web portal "eKapija" je nastao sa ciljem da ubrza protok poslovnih informacija u regionu Jugoistočne Evrope. U junu 2005. pokrenuto je bh. izdanje eKapija" na adresi ba.ekapija.com. Ovaj portal nudi dnevne aktuelne informacije o tenderima, vijestima, izvještajima i drugim korisnim informacijama za privrednike. Korisnici portala "eKapija" svakog radnog dana, putem e-maila, primaju ekonomski bilten. Svakom korisniku se omogućuje da sadržaj dnevnog elektronskog biltena prilagodi svojim individualnim oblastima poslovanja. Pored toga, korisnici mogu na portalu "eKapija" objaviti informacije o svojim proizvodima, uslugama i poslovnim uspjesima. Glavni izvori informacija za sadržaj "eKapija" su sve bh. dnevne novine i Službeni Glasnik BiH koji od 1. januara 2005. obuhvaća sve tendere javne nabavke za područje Bosne i Hercegovine. Sarajevska berza – burza (SASE) te Banjalučka berza hartija od vrijednosti Banja Luka (BLSE), kantonalne privredne komore, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine! te preko 25 vladinih i nevladinih organizacija/ustanova, kao i drugi izvori informacija u zemlji i regionu. "eKapija" nudi besplatni 15-dnevni probni servis za sve one koji se žele lično uvjeriti u prednosti koje nudi ovaj ekonomski portal.

Temeljem svih navedenih podataka za očekivati je u narednom periodu nastavak dobre saradnje na relaciji: Mediji – Kantonalna privredna komora Tuzla. Također, Komora nastavlja aktivnosti vezane za pružanje što kvalitetnijih usluga svim svojim članicama i onima koji imaju namjeru učlaniti su u sve veću porodicu privrednih subjekata koji su članovi Kanotnalne privredne komore Tuzla.

Napisao : Dino Kalesić, Viši stručni saradnik za informisanje KPKT

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE