Izvor: B92 | Petak, 28.02.2014.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Avio-karta iz Evrope do SAD koštaće 10 EUR?

(Foto: b)
Majkl O’Liri, izvršni direktor niskotarifne avio-kompanije "Ryanair", najavio je sredinom sedmice da će njegova kompanija uvesti letove do SAD, za koje će cijena karte biti 10 EUR.

"Ryanair" će za početak letiti iz Evrope do Njujorka i Bostona, najavio je O’Liri na godišnjoj konferenciji irskih hotelijera održanoj 25. februara, prenosi "Dejli telegraf". Najjeftinija karta do SAD koštaće 10 EUR, dok će karta za let do Evrope biti još jeftinija – koštaće svega 7,3 EUR. Još nije poznato iz kojih će evropskih gradova "Ryanair"-ovi, putnici letiti u SAD.

- Naravno da neće cijene karata za sva mjesta biti deset evra - objasnio je O’Liri, "i sasvim je sigurno da će biti znatno više sedišta u biznis i premijum klasi."

On je dodao da statistike kojima raspolaže kompanija "Ryanair" pokazuju da bi 15% putnika pristalo da plati jeftiniju kartu pod uslovom da plaća za sve ostale dodatke i servise na letu. Upravo će na tom polju "Ryanair" pokušati da zaradi više novca, a ne na cijeni karata.

- Mi možemo da zarađujemo čak i od prodaje karata po cijeni od jedan evro na evropskim letovima - izjavio je O’Liri.

On objašnjava da će prvi letovi biti uvedeni svega pola godine nakon što "Ryanair" upotpuni svoju flotu za prekookeanske letove. Međutim, britanski analitičari upozoravaju da bi taj proces kupovine novih aviona i njihovog servisiranja mogao da potraje i do pet godina, s obzirom na to da O’Liri tvrdi da će "Ryanair" u prekookeansku avanturu krenuti sa nekoliko desetina aviona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.