NavMenu

Uskoro ističe rok za prijavu biznis projekata za mlade preduzetnike iz BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.02.2014. 13:09
Komentari
Podeli
Još samo nekoliko dana ostalo je do isteka roka za prijavu biznis projekata za mlade poduzetnike koji je raspisala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, saopštila je agencija "Patria".

Godišnji program za pripravnike "Ron Brown" predviđen je za mlade ljude od 18 do 25 godina, koji mogu predložiti nove biznis programe iz različitih oblasti, ali najveća podrška predviđena je za projekte iz oblasti energetike i informacionih tehnologija. Cilj ovih programa je, kako navode iz Ambasade, unapređenje poduzetništva i samozapošljavanja među ovom populacijom društva.

Prijava se piše na engleskom jeziku i treba da sadrži koncept ideje na jednoj stranici, a na drugoj prijedlog troškova. Svi kandidati koji se prijavljuju u BiH, trebaju biti državljani BiH i poslati svoj CV na adresu BHEXC@state.gov. Rok za prijavu je 28. februar 2014. godine. Pobjednici Programa bit će obaviješteni polovinom marta.


Svoje ideje takmičari će predstaviti uspješnim biznismenima regiona koji će ocijeniti projekte i izabrati dva najbolja. Zatim će otputovati u Zagreb i takmičit će se za regionalni program za pripravnike i učestvovati na forumu "Budućnost energije" 14. i 15. aprila.

Ovakvi projekti su, kako ističu iz Ambasade, dobra prilika za mlade ljude jer mogu osvojiti novac za svoje projekte, te uspostaviti kontakte sa značajnim kompanijama i upoznati svoje buduće mentore.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.