Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.02.2014.| 13:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro ističe rok za prijavu biznis projekata za mlade preduzetnike iz BiH

Još samo nekoliko dana ostalo je do isteka roka za prijavu biznis projekata za mlade poduzetnike koji je raspisala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, saopštila je agencija "Patria".

Godišnji program za pripravnike "Ron Brown" predviđen je za mlade ljude od 18 do 25 godina, koji mogu predložiti nove biznis programe iz različitih oblasti, ali najveća podrška predviđena je za projekte iz oblasti energetike i informacionih tehnologija. Cilj ovih programa je, kako navode iz Ambasade, unapređenje poduzetništva i samozapošljavanja među ovom populacijom društva.

Prijava se piše na engleskom jeziku i treba da sadrži koncept ideje na jednoj stranici, a na drugoj prijedlog troškova. Svi kandidati koji se prijavljuju u BiH, trebaju biti državljani BiH i poslati svoj CV na adresu BHEXC@state.gov. Rok za prijavu je 28. februar 2014. godine. Pobjednici Programa bit će obaviješteni polovinom marta.

Svoje ideje takmičari će predstaviti uspješnim biznismenima regiona koji će ocijeniti projekte i izabrati dva najbolja. Zatim će otputovati u Zagreb i takmičit će se za regionalni program za pripravnike i učestvovati na forumu "Budućnost energije" 14. i 15. aprila.

Ovakvi projekti su, kako ističu iz Ambasade, dobra prilika za mlade ljude jer mogu osvojiti novac za svoje projekte, te uspostaviti kontakte sa značajnim kompanijama i upoznati svoje buduće mentore.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.