Izvor: eKapija | Petak, 21.02.2014.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova šansa za preduzetnike u IT sektoru - Uskoro drugi ciklus BIZOO programa

(Foto: b)

BIZOO nastavlja sa drugim ciklusom rada i savjetovanja startupa i preduzetnika u Bosni i Hercegovini, javlja portal Klix.ba.

BIZOO program u drugom ciklusu nudi konkretnije usluge za sve preduzetnike i startupe koji žele stvarati nove biznise i novu vrijednost u IT I ICT sektoru. Kako bismo postigli maksimum na našem tržištu odlučili smo proširiti sam program i ponuditi dodatnu uslugu pored poslovnog akceleratora - rekla je Selma Šehić, projekt menadžer BIZOO-a.

BIZOO program u drugom ciklusu će imati tri faze. Prva faza je BIZOO fabrika ideja koja je namijenjena svim preduzetnicima koji imaju poslovnu ideju kao i onim koji žele naučiti nešto o preduzetništvu. Kroz BIZOO fabriku ideja, odabrani preduzetnici će dobiti adekvatne treninge te naučiti kako da kreiraju poslovni model, validiraju svoju poslovnu ideju na tržištu, te ispitaju potrebe kupaca/klijenata. Svi treninzi su besplatni.

Druga faza BIZOO programa je sam poslovni akcelerator koji je namjenjen timovima, startup-ovima te malim i srednjim preduzećima koji žele dobiti konkretne savjete i alate a sve u cilju poboljšanja poslovanja. BIZOO akcelerator nudi resurse, mentore te pristup najnovijoj tehnologiji za odabrane startupe/kompanije. BIZOO akcelerator je također u potpunosti besplatan.

Treća faza je BIZOO mreža poslovnih anđela – investitora koja je formirana od strane vodećih BiH preduzetnika. Njihov cilj je otkrivanje i investiranje u nove inovativne kompanije sa visokim potencijalom. BIZOO mreži investitora se mogu predstaviti startupi/kompanije iz poslovnog akceleratora kao i oni koji se prijave na javni poziv koji će biti objavljivan jednom godišnje.

BIZOO program je otvorio aplikacije za drugi ciklus i prijaviti se mogu svi preduzetnici, startupi, timovi, mala i srednja preduzeća, te svi oni koji su zainteresovani za preduzetništvo. Aplicirati se može do 25. februara 2014. godine putem web stranice http://www.bizoo.ba

BIZOO program je podržan od strane Američke agencije za međunarodni Razvoj (USAID). BIZOO program je također podržan od strane američkog Google Inc.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.