NavMenu

Ukrajinski milijarder zainteresovan za "Perutninu Ptuj"

Izvor: eKapija Petak, 21.02.2014. 09:21
Komentari
Podeli
Ukrajinski preduzetnik Јurij Kosjuk pregovara o ulasku u "Perutninu Ptuj", koja je najveći slovenački proizvodač živinskog mesa, piše ljubljanski poslovni list "Fajnans", a prenosi RTRS.

Kosjuk je predsjednik uprave i 66-procentni vlasnik agroindustrijskog holdinga MHP čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja piletine, a revija "Forbs" njegovu imovinu procjenjuje na 1,16 mlrd EUR.

On je o mogućnosti kupovine u "Ptuju" razgovarao sa direktorom "Perutnine" Romanom Glaserom, a u ukrajinskoj kompaniji navode da je to dio Kosjukove turneje po više evropskih država.

- Detalje o razgovorima ne možemo otkrivati prije nego što budu završeni - rekao je Glaser.

"Perutnina Ptuj" ostvari godišnje oko 250 mil EUR prihoda, ali se nalazi u teškoćama zbog prezaduženosti, a banke od nje zahtijevaju reviziju poslovanja i smanjenje troškova, kao i dokapitalizaciju.

"Perutnina" je bankama dužna 111 mil EUR, a većina finansijskih obaveza dospjela je na naplatu krajem prošle godine, dok se o mogućem reprogramu obaveza još pregovara, piše "Fajnans".



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.