NavMenu

USAID: Čestitka direktoru Crnkiću i mikokreditnoj organizaciji "Prizma" na nagradi za poslovanje

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 04.01.2007. 16:17
Komentari
Podeli

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uputila je čestitku Kenanu Crnkiću, direktoru mikrokreditne organizacije Prizma, za osvajanje nagrade "Privredna ličnost 2006. godine". Ova nagrada predstavlja priznanje poslovnim rezultatima Prizme i njenim zaslugama u mikrokreditnom sektoru, saopćeno je iz USAID-a.

Crnkić primio je nagradu na svečanosti u Banjaluci, koju je organizirala Agencija za izbor najmenadžera BiH i jugoistočne Evrope.

USAID i Prizma su partneri od 2002. godine, kada je Prizma dobila prvu kreditnu liniju od milion KM od USAID-ovog Projekta razvoja poslovanja (BDP). BDP je projekat putem kojeg je dodijeljeno gotovo 600 zajmova i 19 kreditnih linija bh. preduzećima, bankama i mikrokreditnim organizacijama u ukupnom iznosu od 180 miliona USD.

Ovi zajmovi i kreditne linije pomogle su da se otvori 10.000 novih i sačuva dodatnih 28.000 postojećih radnih mjesta.

Uz to, Prizma je jedna od četiri bh. mikrokreditne organizacije koje su dobile grant od USAID-ovog projekta Povezivanje poljoprivrednih proizvođača i tržišta (LAMP) za dodjelu zajmova poljoprivrednicima. Prizma je 2004. godine dobila dva miliona USD nepovratnih sredstava.

USAID je ovim grantom obezbijedio više od 5.000 mikrokredita za poljoprivrednike koji su se prvi put zaduživali, čime je otvoreno više od 1.200 novih i sačuvano oko 10.000 postojećih radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.