NavMenu

Otvorena rekonstruisana dnevna hemato-onkološka bolnica u Kliničkom centru Banja Luka

Izvor: eKapija Srijeda, 19.02.2014. 08:24
Komentari
Podeli

(Foto: kc-bl.com)

Rekonstruisana dnevna hemato-onkološke bolnica u Kliničkom centru Banja Luka otvorena je juče (18. februar 2013.), čime je, pacijentima koji boluju od teških bolesti omogućeno liječenje u boljim uslovima, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić, a prenosi sajt Vlade RS.

- Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka i svi zaposleni, kao i Fond zdravstvenog osiguranja će učiniti sve da u narednom periodu rezultati rada postanu vidljivi, te da pacijenti dobiju bolju, kvalitetniju i adekvatniju zdravstevnu zaštitu. Sa rukovodstvom Kliničkog centra Banjaluka dogovorili smo se da ćemo od 1. marta svakog vikenda raditi koronarografije, kako bismo smanjili listu čekanja - rekao je ministar Bogdanić.

Predsjednica Udruženja građana oboljelih od limfoma "Snaga" Aleksandra Gordić rekla je da je ovo veliki dan za sve pacijente jer će njihovo liječenje biti ugodnije i lakše u Kliničkom centru.

- Ovaj prostor nam mnogo znači, odličan je za nas koji se ovdje liječimo i provodimo dosta vremena - rekla je Gordić.

Šef Odjeljenja hematologije Klinike za unutrašnje bolesti Kliničkog centra Banjaluka Jadranka Mirjanić rekla je da čak 53% ležećih pacijenata čine hematološki pacijenti.

- Hematološko odjeljenje sa svojih 25 kreveta i devet kreveta u dnevnoj bolnici obavlja poslove dijagnostike i terapije najtežih hematoloških bolesti. Najduži terapijski protokol traje 12 časova, što znači da pacijenti cijeli dan borave u dnevnoj bolnici, a dnevno pruže uslugu za najmanje 50 pacijenata - rekla je Mirjanić.

Direktor Kliničkog centra Banja Luka Duško Račić rekao je da ovim proširenjem dnevne hematološke bolnice, Klinički centar dodatno podigao kvalitet zdravstvenih usluga.

- Pored proširenja dnevne hemato-onkološke bolnice, odlučili smo da u narednom periodu svi citostatici u Kliničkom centru biti rastvarani u apoteci Kliničkog centra, čime će se postići puna kontrola troškova i potrošnje citostatika, a medicinske sestre i tehničari, koji su do sada rastvarali te citostatike imaće više vremena da se posvete brizi o pacijentima - dodao je Račić.

On je dodao da su nabavljeni svi lijekovi za sve terapije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.