NavMenu

U Bijeljini prioriteti izgradnja kanalizacije i gradskog groblja - Za komunalnu infrastrukturu 3,2 mil KM u 2014.

Izvor: eKapija Utorak, 18.02.2014. 13:19
Komentari
Podeli
Glavni prioriteti gradskih vlasti Bijeljine ove godine biće izgradnja kanalizacione mreže i prve faze gradskog groblja. Za ostale velike infrastrukturne projekte jednostavno nema novca, potvrdio je za poslovni portal "Capital" Milenko Vićanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Bijeljine.

Za izgradnju komunalne infrastrukture u 2014. godini u Bijeljini ovogodišnjim budžetom, planirano je da se potroši 3,1 mil KM za izgradnju putne i vodovodne infrastrukture, elektro – mreže, kanalizacije i gasifikacije.

Vićanović ističe da su prioriteti u ovoj godini izgradnja kanalizacione mreže i izgradnja prve faze novog gradskog groblja.

- Projekti za groblje već su izrađeni, tenderi raspisani, neki su već i zatvoreni i izabrani su izvođači radova. Na novom groblju u prvoj fazi gradiće se unutrašnje saobraćajnice, vodovodni priključak, trafo – stanica, ograda i jedna od četiri planirane kapele. Sa pristupnom saobraćajnicom, ukupna vrijednost tih radova iznosiće oko 1,7 mil KM. Drugi prioritet je nastavak izgradnje kanalizacije u okviru "ORIO" projekta - ističe Vićanović.

On potvrđuje da u ovoj godini nisu planirane nove velike investicije, odnosno biće realizovano samo ono što je ranije planirano i već započeto.

- U putnu mrežu biće investirano 1,6 mil KM, za izgradnju kanalizacije i projekat "ORIO" 1,2 mil KM, za vodovodnu mrežu 125.000 KM, elektro – mrežu 90.000 KM, za gasifikaciju i za projektovanje i nadzor kanalizacionog sistema ukupno 100.000 KM.

Za asfaltiranje puteva i ulica u ovoj godini, kaže Vićanović, planirano je 875.000 KM. Riječ je o već ugovorenim zajedničkim projektima sa građanima, u kojima grad učestvuje sa 70%, a građani sa 30% sredstava.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.