Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 17.02.2014.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ČUBRILOVIĆ: Naplata putarine na autoputu Banja Luka-Gradiška počinje za pet mjeseci

Nedeljko Čubrilović (Foto: b)

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da bi za četiri do pet mjeseci trebalo da počne naplata putarine na autoputu Banja Luka – Gradiška, prenosi "Capital".

- Naplatne kućice biće postavljene između dva tunela. Studija je pokazala da je to najpogodnije mjesto za njihovo postavljanje, jer je riječ o otvorenom sistemu naplate - rekao je Čubrilović novinarima u Banjoj Luci, napomenuvši da će putarina biti niža nego u zemljama okruženja.

On je naveo da je urađena studija, izbor izvođača radova i da su počeli radovi na izgradnji naplatnih kućica na autoputu Banja Luka – Gradiška.

Govoreći o izgradnji dionice autoputa Banja Luka – Prnjavor, Čubrilović je rekao da se čeka odluka Doma naroda parlamenta BiH o kreditnom zaduženju.

- Čeka se da budu stvoreni uslovi za održavanje te sjednice. Zbog neusvajanja odluke o kreditnom zaduženju ne možemo početi sa gradnjom - kaže Čubrilović.

On je napomenuo da je Evropska investiciona banka iskazala veliko razumijevanje za trenutnu situaciju, znajući složenost procedura u BiH.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.