NavMenu

Počela izgradnja kružne saobraćajnice u Tesliću

Izvor: Nezavisne novine Subota, 15.02.2014. 11:49
Komentari
Podeli

IlustracijaIlustracija
U teslićkom naselju Barić u subotu (15. februar 2013.) je počela izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja, za šta će iz budžeta Republike Srpske biti izdvojeno 300.000 KM.

Planirano je da realizacija projekta traje tri mjeseca, tokom kojih će biti uspostavljen poseban režim saobraćaja. Izvođač radova je preduzeće "MG mind" iz Mrkonjić Grada, saopšteno je iz opštine Teslić.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević smatra da će se realizacijom ovog investicionog poduhvata riješiti višegodišnji problem koji je predstavljao usko grlo u saobraćaju na području teslićke opštine.

Prema njegovim riječima, postojeća raskrsnica je, zbog izrazito frekventnog saobraćaja, vrlo često bila mjesto saobraćajnih nezgoda, tako da je bilo neophodno reagovati na rješavanju ovog problema.

Miličević je rekao da inicijativa datira još od prije zadnjih lokalnih izbora i da je sastavni dio njegovog predizbornog obećanja.

On je izrazio očekivanje da će izvođač radova uspješno pratiti planiranu dinamiku aktivnosti.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Nikola Stokić rekao je da je u ovom projektu obaveza opštine bila da pripremi projektnu dokumentaciju sa pratećim dozvolama i saglasnostima, te da riješi imovinsko-pravna pitanja.

Stokić je pojasnio da će kružna raskrsnica biti izgrađena tako da ima jednu širu i sa svake strane po dvije dolazne saobraćajne trake, te da je njen osnovni cilj da se rastereti saobraćaj na ulazu u gradsko područje i poveća bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.