NavMenu

Povratak bivšeg giganta drvne industrije? - Predstavljen plan ozdravljenja živiničkog "Konjuha"

Izvor: eKapija Nedjelja, 16.02.2014. 21:42
Komentari
Podeli
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je u petak (14. februar 2014.) u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju "Konjuha" iz Živinica, koju je predvodio direktor ovog privrednog društva Admir Suljić. U delegaciji iz Živinica bio je i načelnik ove opštine Hasan Muratović, prenosi portal Indikator.ba.

Obostrano je konstatovano da ova kompanija, koja se susreće sa brojnim teškoćama u svom poslovanju, ima materijalni i ljudski potencijal da stane na zdrave noge, u čemu joj je potrebna podrška svih subjekata, od opštine do Federacije.

Istaknuto je da se prije svega nameće potreba povratka međusobnog povjerenja kako bi ovaj nekadašnji gigant drvne industrije ponovo zauzeo mjesto na tržištu koje je nekada imao. U tom smislu predstavljen je plan ozdravljenja ove kompanije koji bi u određenom periodu donio poboljšanje statusa "Konjuha" i nastavak proizvodnje, te zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Bilo je riječi i o potrebi uvezivanja staža radnika koji su stekli uslove za penziju, u čemu će Vlada Federacije, kao i u brojnim ranijim slučajevima, namjenski izdvojenim sredstavima, putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije pružiti punu podršku kako bi se ovaj problem riješio.

Istaknut je takođe problem zdravstvenog osiguranja radnika, u čemu je Federalna vlada već preduzela određene korake kako bi se u suradnji sa svim kantonima omogućilo pravo na liječenje onima kojima je to potrebno, saopšteno je iz Vlade.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.