NavMenu

"Eastern Mining" na proljeće počinje geološka istraživanja u Varešu

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.02.2014. 16:00
Komentari
Podeli

Firma "Eastern Mining" može da uđe u posjed na lokalitetu Borovica u Varešu kako bi počeli geološki radovi na istraživanju ležišta olova, cinka i barita. To je rezultat sporazuma kojeg su u utorak (11. februar 2013.) potpisali predstavnik investitora Emir Sudžuka i vlasnici nekretnina, saopšteno je na sajtu opštine.

Prema riječima predstavnika investitora, početak istražnih radova planiran je za proljeće ove godine nakon okončanja svih neophodnih upravnih procedura i pribavljanje potrebnih dozvola.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Vareš, Avdija Kovačević, naglasivši još jednom značaj ovakvih projekata i potrebu davanja podrške njihovom razvoju s ciljem osiguranja prosperiteta lokane zajednice.

Vlasnici zemljišta su iskazali svoje zadovoljstvo sa ponuđenom suradnjom sa investitorom, te iskazali svoju spremnost i podršku za aktivno uključivanje u realizaciju projekta.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.