NavMenu

Stanovnici Teslića na specijalističke preglede u Doboj

Izvor: eKapija Srijeda, 12.02.2014. 13:24
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Direktorica Doma zdravlja "Sveti Sava" Željka Kovačević – Miličević, direktor bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj Vlado Đurđević i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević potpisali su protokol o sardnji, objavljeno je na zvaničnom sajtu opština Teslić.

Prema Đurđevićevim riječima, protokolom je predviđena jedna bolja i trajnija saradnja, koja će najviše koristiti građanima opštine Teslić, koji imaju potrebu za zdravstvenom zaštitom.

- Podaci pokazuju da veliki broj građana ove opštine moraju putovati u Doboj radi specijalističkih pregleda, i taj trend je sve izraženiji, npr. čak 150 ljudi dolazi mjesečno za internističku zdravstvenu zaštitu i iz tih razloga smo postigli ovakav sporazum – pojasnio je Đurđević.

On je rekao, da je dogovoreno da internistička ambulanta građanima Teslića bude dostupna svih pet dana u sedmici, što znači, da Teslićani, koji imaju potrebu za internističkom specijalističkom zaštitom, više neće morati da dolaze u Doboj, izuzev onih koji imaju potrebu za bolničkim liječenjem.

Direktorica ove zdravstvene ustanove, Željka Kovačević-Miličević, pojasnila je, da će se usluge specijalista, isprva obavljati ponedjeljkom i srijedom, te da, budući korisnici ovih usluga mogu da dobiju preciznije informacije kod svojih porodičnih ljekara i uz ovjerenu uputnicu, pregled će moći da zakažu u Stanici hitne pomoći.

- Došlo je vrijeme da primarna i sekundarna zdravstvena zaštita funkcionišu na jedan drugi način, da otvore neka nerješena pitanja koja su postojala između ova dva nivoa zdravstvene zaštite, i da osiguraju međusobno bolju komunikaciju, a sve za dobrobit pacijenata – istakla je Kovačević-Miličević.

Pružanje specijalističke zdravstvene zaštite će biti vršeno iz oblasti: opšte hirurgije, dermatovenerologije, urologije, otorine, a u bliskoj budućnosti i iz, ortopedije i oftomologije.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.