NavMenu

Katar popravlja uslove za strane radnike

Izvor: Blic Srijeda, 12.02.2014. 12:57
Komentari
Podeli
Katar je danas najavio uvođenje serije mjera za zaštitu stranih državljana koji rade na gradilištima namijenjenim objektima za održavanje Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022.

Ova bogata zalivska zemlja, na meti oštrih kritika organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog uslova za život strane radne snage posebno u građevinskom sektoru, pozvala je Međunarodnu organizaciju za rad da utvrdi na licu mjesta primjenu novih propisa.

Komitet nadležan za projekte i nasljeđe u Kataru zadužen za organizaciju Svjetskog fudbalskog prvenstva 2022, najavio je norme za pristojan tretman radnika kojim se poslodavci obavezaju da zaposlenima zaradu isplaćuju preko bankovnih računa tako da će Komitet biti u mogućnosti da provjerava da li su radnici propisno i na vrijeme plaćeni.


Nove mjere predviđaju i regulisanje smještaja radnika kojima se jasno propisije broj kreveta u sobi kao i obavezni pristup sanitarnim prostorijima neophodnih za održavanje lične higijene.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.