NavMenu

Na sajmu turizma u Tel Avivu RS promoviše banje

Izvor: eKapija Utorak, 11.02.2014. 12:13
Komentari
Podeli
Banja VrućicaBanja Vrućica
Organizatori Međunarodnog sajma turizma u Tel Avivu, koji počinje danas (11. februar 2014.), obezbijedili su za Turističku organizaciju Republike Srpske sve logističko-tehničke uslove kako bi mogla što bolje da predstavi turističke potencijale RS, izjavio je pomoćnik šefa Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Aleksandar Nikolić.

- Sve je izraženije interesovanje izraelskih turističkih operatera za novim destinacijama u svijetu, ali i za Republiku Srpsku konkretno, što je rezultiralo blagim i još nedovoljnim povećanjem noćenja u RS od nešto više od 5% - rekao je Nikolić.

Turistička organizacija Republike Srpske na 20. Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu (IMTM 2014) prezentovaće prvenstveno banje RS.

Dvočlana delegacija Turističke organizacije Republike Srpske, na čelu sa direktorom Nadom Jovanović, izlagaće na ovom prestižnom sajmu, koji je glavna manifestacija ove vrste u Izraelu i okuplja sve domaće tur-operatere, turističke agencije i radnike.

Po izuzetno povoljnim finansijskim uslovima štand Republike Srpske biće sadržajno i informativno bogat brošurama na engleskom, uz objašnjenja na engleskom i hebrejskom jeziku, te stalnu video-prezentaciju.

Novina ovogodišnjeg sajma jeste prva namjenska prezentacija u sali predviđenoj za predstavljanje turističkih ponuda zemalja učesnica u trajanju od jednog časa, zakazanoj za sutra u 11.30 po lokalnom vremenu.

Svi tur-operateri koji se bave banjskim turizmom u regionu su najavili učešće na video-prezentaciji, uz prevod na hebrejski jezik.

Posjetu štandu RS najavio je i ministar turizma Države Izrael, Uzi Landau, kao i ambasadori više zemalja.

- Nastaviće se sa uključivanjem RS u postojeće paket-aranžamane izraelskih tur-operatera u regionu. Biće sagledani postojeći i potrebni kapaciteti za namjenske aranžmane u Republici Srpskoj, te hodočasnička i omladinsko-obrazovna putovanja građana RS u Izrael - rekao je Nikolić.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske finansijski je podržalo učešće na ovom sajmu, a logističku podršku pruža Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu.

Na dvodnevnom sajmu predstaviće se više od 1.000 izlagača iz Sjeverne i Južne Amerike, Evrope, Afrike i Azije.

Prisutno je značajno učešće turističkih organizacija i agencija iz zemalja zapadnog Balkana.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.