NavMenu

Šoping centri u Americi ostaju pusti

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 10.02.2014. 11:09
Komentari
Podeli
Nekada moćni tržni centri u Americi masovno propadaju, a od njih ostaju samo ogromne zgrade, koje zjape prazne i beskorisne.

Problem se povećava iz mjeseca u mjesec, i po svemu sudeći, ubrzo će eskalirati, prenose portali. Najveći problem tržnih centara je odlazak najvećih prodavaca, a oni teško mogu da im pronađu dovoljno dobru zamjenu.

Prognoze su crne. Naime, pretpostavlja se da će 15% američkih šoping centara nestati u narednih deset godina.

- Rizik od zatvaranja dramatično se povećava kada vas napusti vodeći trgovac - objašnjava direktor kompanije "Green Street Advisors, Kedrik Lačens.

Prema njegovim riječima, ako se ovakav trend nastavi, i ostale prodavnice počeće sa zatvaranjem, a šoping molovi će propasti.

- Za petnaestak godina očekuje se propast polovine američkih šoping centara. Jedini koji mogu preživjeti taj problem su luksuzni lanci, kao na primjer "Saks Fifth Avenue" i "Neiman Markus" - tvrde savjetnici za maloprodaju.

Veliki tržni centri najavili su nedavno novu rundu zatvaranja prodavnica i otpuštanja radnika.

Prodavnice koje ostaju prazne poslije zatvaranja vlasnici šoping centara pokušavaju da zamijene restoranima, kafićima i sličnim sadržajima. Međutim, sve su čećše situacije da u istom trenutku otkažu dva velika trgovca. Upravo zbog mnogi tržni centri propadaju, ostanu prazni, beskorisni i mračni.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.