NavMenu

Crna Gora uvozi jaja iz BIH i pored zabrane

Izvor: Oslobođenje Utorak, 26.12.2006. 14:50
Komentari
Podeli

U Crnu Goru uvožena su jaja iz BiH iako još važi naredba Ministarstva poljoprivrede prema kojoj je, zbog opasnosti od unosa ptičije gripe, od februara zabranjen uvoz iz BiH i još 30 država, potvrdila je Veterinarska uprava Crne Gore.

Direktor Veterinarske uprave Ivan Popović izjavio je da se saglasnost na uvoz iz pojedinih zemalja ne daje na osnovu te naredbe, nego na osnovu dnevnih izvještaja Međunarodne organizacije za zdravlje životinja (OIE). On negira da pri uvozu jaja iz BiH ima povlaštenih firmi, kako su proteklih dana pisali crnogorski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, kokošija jaja iz BiH su po komadu za šest centi jeftinija od jaja sa crnogorskih farmi. Prilikom uvoza jaja iz BiH uvoznik mora platiti porez na dodanu vrijednost (PDV) i carinu od svega jedan posto, što trgovci masovno koriste uoči turističke sezone i novogodišnjih praznika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.