Izvor: eKapija | Petak, 07.02.2014.| 12:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlatko Jeftić novi direktor "Banje Dvorovi"

(Foto: Banjadvorovi.info)
Odbornici Skupštine Grada Bijeljina imenovali su na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove "Banja Dvorovi" Vlatka Jeftića.

Diplomirani fizijatar Jeftić je imenovan na ovu funkciju na prijedlog Socijalističke partije, koja je dio skupštinske većine u bijeljinskom parlamentu, nakon što je dosadašnji direktor Petar Matić podnio ostavku na ovu funkciju.

Vlatko Jeftić, u izjavi za poslovni portal "Capital", kaže da ne može komentarisati prve poteze koje će povući, sve dok ne utvrdi pravo stanje u ovom preduzeću.

- Za nekih deset do petnaest dana biću u mogućnosti da donosim odluke, kada utvrdim koliko iznose obaveze prema radnicima Banje i prema dobavljačima. Naravno, prevashodni cilj je da se sačuva ovaj kolektiv i da se sačuvaju radna mjesta - izjavio je Jeftić.

Zoran Ostojić, predsjednik Sindikalne organizacije u JU "Banja Dvorovi" kaže da će sindikat pažljivo pratiti svaki potez novog direktora i da će pravovremeno reagovati ukoliko interesi radnika na bilo koji način budu ugroženi.

- Trenutno na spisku imamo 89 radnika, a posla ima za 50 radnika. Samo za bruto plate godišnje treba zaraditi oko milion maraka. Punih dvadesetak godina ništa nije ulagano u banjski turizam i mi smo postali nekonkurentni, kako u oblasti banjsko – rekreativnog, tako i u oblasti zdravstvenog turizma. Očekujemo novu sistematizaciju radnih mjesta, nadamo se dokapitalizaciji i ulasku svježeg kapitala u Banju, jer, ovako ćemo teško opstati - kaže Ostojić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.