NavMenu

Vlatko Jeftić novi direktor "Banje Dvorovi"

Izvor: eKapija Petak, 07.02.2014. 12:24
Komentari
Podeli
(Foto: Banjadvorovi.info)
Odbornici Skupštine Grada Bijeljina imenovali su na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove "Banja Dvorovi" Vlatka Jeftića.

Diplomirani fizijatar Jeftić je imenovan na ovu funkciju na prijedlog Socijalističke partije, koja je dio skupštinske većine u bijeljinskom parlamentu, nakon što je dosadašnji direktor Petar Matić podnio ostavku na ovu funkciju.

Vlatko Jeftić, u izjavi za poslovni portal "Capital", kaže da ne može komentarisati prve poteze koje će povući, sve dok ne utvrdi pravo stanje u ovom preduzeću.

- Za nekih deset do petnaest dana biću u mogućnosti da donosim odluke, kada utvrdim koliko iznose obaveze prema radnicima Banje i prema dobavljačima. Naravno, prevashodni cilj je da se sačuva ovaj kolektiv i da se sačuvaju radna mjesta - izjavio je Jeftić.

Zoran Ostojić, predsjednik Sindikalne organizacije u JU "Banja Dvorovi" kaže da će sindikat pažljivo pratiti svaki potez novog direktora i da će pravovremeno reagovati ukoliko interesi radnika na bilo koji način budu ugroženi.

- Trenutno na spisku imamo 89 radnika, a posla ima za 50 radnika. Samo za bruto plate godišnje treba zaraditi oko milion maraka. Punih dvadesetak godina ništa nije ulagano u banjski turizam i mi smo postali nekonkurentni, kako u oblasti banjsko – rekreativnog, tako i u oblasti zdravstvenog turizma. Očekujemo novu sistematizaciju radnih mjesta, nadamo se dokapitalizaciji i ulasku svježeg kapitala u Banju, jer, ovako ćemo teško opstati - kaže Ostojić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.