NavMenu

Satia Nadela na čelu kompanije "Microsoft" - Bil Gejts savjetnik za tehnologiju

Izvor: eKapija Srijeda, 05.02.2014. 08:37
Komentari
Podeli

Satia NadelaSatia Nadela

Kompanija "Microsoft" je objavila da je na čelo Upravnog odbora ove kompanije postavljen Satia Nadela (Satya Nadella). Nadela je prije ove pozicije, bio na funkciji izvršnog potpredsjednika "Microsoft Cloud and Enterprise" grupe.

- U ovom periodu promjena za "Microsoft", Satia Nadela je pravi čovjek koji će voditi kompaniju - izjavio je Bil Gejts, osnivač "Microsoft"-a i član Upravnog odbora.

Od dolaska u "Microsoft", 1992. godine, Nadela je predvodio veliki strateški i tehnički prelaz kompanijskog portfolija proizvoda i usluga, na prvom mjestu, prelazak na Cloud tehnologiju i razvoj Cloud infrastruktura koje podržavaju Bing, Xbox, Office i druge servise. Tokom njegovog mandata koji je uključivao praćenje Microsoft Servera i Poslovnih sistema, "Microsoft" je osvojio tržište preuzevši veliki udio od konkurencije.

- "Microsoft" je jedna od rijetkih kompanija koja je zaista sprovela revoluciju u svijetu tehnologije i lično ne mogu biti više počastvovan što su upravo mene izabrali da vodim takvu kompaniju - izjavio je Nadela.

On je dodao da je "prilika za Microsoft da nastavi putem uspjeha u budućnosti zaista velika, ali kako bi je pravilo iskoristili, moraju ostati fokusirani, pažljivo pratiti kretanja tržišta i nastaviti sigurnim putem promjena.

- Veliki dio mog posla je da doprinesem unapređenju mogućnosti i spremnosti kompanije da još brže isporuči inovativne proizvode za sadašnje i buduće klijente.

"Microsoft" je takođe najavio da će Bil Gejts, bivši predsjednik Upravnog odbora kompanije, da preuzme novu ulogu u odboru kao osnivač i savjetnik za tehnologiju, i da će više vremena posvetiti kompaniji, podržavajući Nadela u unapređenju tehnologije i razvoja proizvoda. Džon Tompson, vodeći nezavisni direktor Upravnog odbora, će preuzeti ulogu predsjedavajućeg u Upravnom odboru, ali će i zadržati sadažnju poziciju nezavisnog direktora.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.