NavMenu

INA i MOL definitivno preuzimaju Energopetrol

Izvor: Fena Ponedjeljak, 25.12.2006. 15:45
Komentari
Podeli


Konkurencijsko vijeće je na posljednjoj sjednici donijelo rješenje o preuzimanju privrednog subjekta Energopetrol d.d., Sarajevo, od INA-e Zagreb i mađarskog MOL-a.

INA i MOL podnijeli su Konkurencijskom vijeću prijavu namjere koncentracije kojom namjeravaju preuzeti kontrolu nad Energopetrolom d.d. Sarajevo. Procjenjujući i analizirajući sve utvđene podatke u postupku donošenja rješenja, Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da namjeravanom koncentracijom neće doći do sprječavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišne konkurencije na relevantnom tržištu maloprodaje i veleprodaje naftnih derivata i maziva u BiH.

Također, Konkurencijsko vijeće je usvojilo rješenje o dopuštenosti koncentracije između Bosna osiguranja d.d. Sarajevo i Sunce osiguranja d.d. Sarajevo.

Nakon provedenih pravnih i ekonomskih analiza u postupku ocjene namjeravane koncentracije Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da predmetna koncentracija neće imati značajniji negativni utjecaj na tržište osiguranja imovine i osoba u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.