NavMenu

Vodeni ćiro zaplovio Drinom

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 25.12.2006. 14:33
Komentari
Podeli

"Gospodine kapetane, "vodeni ćiro" je sigurno pristao uz obalu Drine. Svi putnici su stigli sigurno. Oni koji ovdje ne žele izaći, vožnju mogu nastaviti", riječi su penzionisanog željezničara Kostadina Šeimišića kojima je najavio uplovljavanje novoizgrađenog "vodenog ćire" u luku u Ustiprači.

Vodeni ćirov, parobrod izgrađen u Fabrici mašina u Kopačima, u subotu je po prvi put zaplovio Drinom, a turističke destinacije na koje će voziti svoje putnike znat će se na proljeće.

"Konstruiran je kao ploveći rođak legendarnog austrougarskog ćire i plovit će vodama Drine i Lima, trasom austrougarske željeznice koju su potopile ove dvije spomenute rijeke. U ćiri će biti od 30 do 50 mjesta, a cijena karte će biti pristupačna svima", kazao je Bojan Bajić, rukovoditelj projekta.

Za kormilom ćire je moreplovac Mile Miličević. "Došao sam iz Splita da bih kormilario ćirom. Sretan sam što baš ja imam tu čast da vozim ovu zaista izvanrednu turističku atrakciju", rekao je Miličević.

Voza ćire danas više nema, ali njegov vodeni nasljednik obećava da će postati jedna od bh. turističkih atrakcija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.